Koronakevään ja kesän jälkeen koloillat lähtevät taas käyntiin. Nyt on ryhmänjohtajien aika laatia toimintasuunnitelmat syksyn kautta varten. Tässä muutama vinkki syksyisellä painotuksella! 

Sieniretki  

Kesto 1h  

Opetelkaa tunnistamaan muutama syötävä sieni. Harjoitelkaa tunnistamaan myös myrkyllisiä sieniä. Menkää yhdessä metsään ja katsokaa, löydättekö niitä. Älkää poimiko sieniä, joita ette tunne! 

Nuotiolaulu 

Kesto 15-30 min 

Valitkaa jokin koko ryhmälle tuttu kappale, esimerkiksi lastenlaulut toimivat hyvin. Keksikää siihen partiomaiset sanat. Oletteko lippukuntanne reippain, nopein vai kekseliäin vartio? Nuotiolauluissa pieni liioittelu ei haittaa. Oletteko ryhmänä kokeneet hienoja seikkailuita tai onko teillä jokin oma juttu? Kertokaa niistä. 

Metsärentoutus 

Kesto 10 min  

Menkää metsään. Etsikää paikka, jossa voi olla rauhassa puiden lähellä. Valitkaa jokainen oma puu ja menkää sen luokse. Ryhmänjohtaja voi vetää seuraavan harjoituksen rauhallisesti lukien. Harjoituksen aikana ei puhuta. 

Katsele puun kuorta. Onko siinä kenties lovia tai kasvaako puussa jäkälää? Millaisia värejä puusta löytyy? Osuukoo auringonvalo puun runkoon tai lehtiin? 

Seuraavaksi kokeile puun pintaa. Onko se karhea vai sileä? Tuntuuko se kätesi alla lämpimältä tai viileältä? Miltä puu tuntuu kun nojaat siihen tai halaat sitä? 

Miltä puu tuoksuu? Vedä hitaasti henkeä sisään ja ulos. Toista tämä kolme kertaa. Tuoko tuoksu mieleesi jonkin muiston?  

Lopuksi ottakaa hyvä asento ja rauhoittukaa kuuntelemaan metsän ääniä.