Kuokkalan Vetehisten Meripokemonit -seikkailijajoukkue kävi Jyväskylän Veneseuran junioripurjehtijoiden kanssa Lohjalla Meriturvan merenkulun turvallisuuskoulutuskeskuksessa treenaamassa oppeja turvalliseen veneilyyn. Kesäisin meripartiolippukunta Kuokkalan Vetehiset veneilee Pohjois-Päijänteellä.

Kuva: Meripelastus. Karoliina Nurminen ja Aaro Koskinen.

Kuva: Meripelastus. Karoliina Nurminen ja Aaro Koskinen.

 

 

 

 

 

”(Meripelastusharjoituksessa) opeteltiin koulutusaltaassa jollan kaatoa, uimahyppyjä, veneen melontaa käsillä ja äyskärimeloilla. Lisäksi harjoiteltiin solmujen tekoa ja tehtiin hukkuvan pelastusharjoitus”, kertovat Vilho Niukkanen ja Jonne Pumperi.

”Kannatti käydä, koska harjoitus oli tosi  monipuolinen. Ehkä pääsemme tekemään samoja harjoituksia kesällä Päijänteellä”, toivovat Lenni Lindholm ja Jori Lehtonen.

”Reissu oli onnistunut. Partiolaiset suosittelevat meripelastusharjoituksia kaikille, jotta vesillä olisi turvallista. Harjoitella voi ihan vaikka tutulla uimarannallakin”, toteavat Unna Itkonen ja Juho Nurminen.

Kuva: Meripelastus. Karoliina Nurminen ja Aaro Koskinen.

Vinkit hätätilanteisiin vesillä:

  • Vesillä maltti on valttia – tutustu ensin veneeseen ja vesialueeseen ja ole valppaana.
  • Muista pelastusliivit aina vesillä – pienille lapsille pelastusliivit tuovat turvaa myös rannalla.
  • Jos joudut veden varaan, pysy rauhallisena ja huuda apua. Kylmässä vedessä älä lähde uimaan, vaan odota apua pelastusliivien varassa ja mahdollisimman kippurassa.
  • Jos vene kaatuu, pysy sen luona ja yritä päästä takaisin veneeseen tai sen pohjan päälle.
  • Jos näet jonkun veden varassa, hälytä 112:sta apua ja rauhoittele vedessä olevaa. Heitä hänelle heittoköysi tai pelastusrengas ja vedä rannalle tai veneeseen.

Kuva: Meripelastus. Karoliina Nurminen ja Aaro Koskinen.