Järvi-Suomen Partiolaiset

Viesti vierii vetten viertä, kaiku vastaa hongikosta – Järvi-Suomi, Järvi-Suomi kehumatta paras!

Järvi-Suomen Partiolaiset ry on yli 140 partiolippukunnan muodostama piirijärjestö, jonka toiminta-alue ulottuu Etelä-Savosta Pohjois-Savon kautta Kainuuseen ja Pohjois-Karjalasta Keski-Suomeen.

Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry on Suomessa olevien piirijärjestöjen kattojärjestö. Lue lisää piirijärjestöistä partio.fi -sivulla.

Mukaan partioon voit tulla milloin vain ja minkä ikäisenä tahansa – myös aikuisena, sillä partio on avointa kaikille! Tutustu järvisuomalaiseen partiotoimintaan ja tule osaksi 36 miljoonan partiolaisen maailmanlaajuista kaveripiiriä! Partio on Suomen suurin lasten- ja nuortenjärjestö, jonka jäsenenä pääset tekemään maailmasta vähän paremman.

Järvi-Suomen Partiolaiset ry on toiminnanaloineen alueensa lippukuntien tuki. Piiri toimii tiiviissä yhteydessä Suomen Partiolaisten kanssa kaikkien partiolaisten harrastamisen mahdollistamiseksi.

Järvi-Suomen Partiolaisten hallitus koostuu lippukuntien edustuksen valitsemista vapaaehtoisista partiolaisista. Hallitukseen kuuluu piirinjohtajan ja piirin varajohtajan lisäksi eri toiminnanalojen ministerit. Toiminnanaloilla on omat erityispiirteet ja aihealueensa, joiden mukaan partiotoimintaa lippukunnissa tuetaan. Järvi-Suomen Partiolaisilla on neljä työntekijää, jotka tukevat sekä lippukuntia että piirin luottiksia tehtävissään.

Tapahtumakalenteri 2019

Tapahtumakalenteri 2019 (Excel)

Kevätkokous

Järvi-Suomen Partiolaiset ry:n sääntömääräinen kevätkokous pidetään sunnuntaina 24.3.2019 klo 12.00 alkaen Pieksämäen seurakuntaopistolla, Huvilakatu 31, Pieksämäki. Valtakirjojen tarkistus on klo 11-11.45.

Tähän tulee kokouskutsu, ilmoittautumislinkki ja materiaalit lähempänä ajankohtaa.

 

Vapaaehtoiseksi piiriin

Pestit – pestaaminen

Suomen Partiolaiset tuottavat laadukasta materiaalia pestien ohjeistukseksi ja tueksi. Tutustu pestien tukeen partio.fi-sivustolla.

Pestikeskustelu

Pestisopimuksen laatimisen yhteydessä käytävän pestikeskustelun tarkoitus on helpottaa ja selkeyttää pestin sisältämiä vastuualueita ja tehtäviä sekä pestattavalle että pestaajalle.
Pestisopimukseen kootaan pestin kannalta tärkeimmät asiat. Pestikeskustelun aikana pestisopimus on työkalu. Pestisopimusta yhdessä tarkastellen on helpompi varmistaa, että muodostuu yhteinen kuva pestin liittyvistä asioista ja molemmat voivat sitoutua pestin kokonaisuuteen.
Tavoitteena on, että pestikeskustelun jälkeen pestaajalle ja pestattavalle jäävät samat tiedot.

J-SP Pestisopimus

Pestihaku