Kesä lähestyy, mutta se ei ole täysin sitä, mitä kaikki olettivat. Tulevien kesien leirit ovat vaakalaudalla, mutta se ei tarkoita sitä, että partiota pystyy harrastamaan uudestaan vasta syksyllä. Kesäleiriaktiviteetteja voi suorittaa myös kotona ja parhaassa tapauksessa näitä vinkkejä voi hyödyntää myös kesän partioleirillä! Vinkkien toteuttamiseen tarvitse vain lasten ja johtajien yhteisen Whatsapp-ryhmän, luovuutta ja partiomieltä!  

 1. Teltasta tunnelma syntyy 

 Haasta vartiosi yöpymään kesällä ulkona, vanhemmat voivat auttaa teltan pystyttämisessä takapihalle! Teltassa yöpyminen tuo heti partiomaisen tunnelman ja ikävän iskiessä oma sänky on vain kivenheiton päässä. 

2. Retkiruokaa keittiössä 

Teltan lisäksi retkiruoka on yksi tärkeimmistä elementeistä partioleiritunnelman saavuttamisessa. Anna vartiollesi tehtäväksi kokata jokin ruokalaji tai ateria ja pyydä heitä jakamaan kuvia lopputuloksesta vartion yhteiseen Whatsapp-ryhmään. Lisäpisteitä saa, kun ruoan tekee trangialla! 

 3. Metsää kohti! 

Kehota lapsia lähtemään metsään pienelle kävelylle joko yksin tai perheen kanssa. Liikunta virkistää mieltä ja tuo partiotunnelmaa päivään! 

4. Aivojumppaa 

Netistä löytyy runsaasti erilaisia arvoituksia, kompakysymyksiä ja muita aivopähkinöitä. Lähetä näitä lapsille ja anna jokin palkinto kaikkien arvoituksien ratkaisijalle. Palkinto voi olla jotain, jonka voi lähettää sähköisesti tai vasta syksyllä annettava. Sinä päätät!  

5. Vapaa-aika  – leirin paras aika 

Jokaiseen kesäleiriin kuuluu vapaa-aikaa, jolloin lapset saavat syödä karkkeja, pelata puhelimilla ja jutella kavereille. Tämä on aivan yhtä mahdollista virtuaalisessa partioleirissä. Esimerkiksi UNO-sovelluksella voi pelata kaverin kanssa omista kodeista käsin ja Skype-puhelun kautta lapset voivat pitää yhteyttä toisiinsa.  

6. #MEIDÄNMERI

Moomin Characters on rakentanut yhteistyössä John Nurmisen säätiön kanssa #MEIDÄNMERI-kampanjan, jonka tarkoitus on levittää tietoa erilaisista keinoista auttaa Itämerta sekä kerätä varoja John Nurmisen Säätiön työhön, jonka tarkoituksena on puhdistaa ja suojella Itämerta sekä sen ainutlaatuista kulttuuriperintöä. #MEIDÄNMERI-aktiviteettien siirtäminen etäympäristöön on haastavaa, mutta mahdollista! Voit myös kehitellä lapsille erilaisia Itämeri-teemaisia aktiviteetteja kampanjan hengessä. 

 Katso #MEIDÄNMERI-aktiviteetit osoitteesta https://partio-ohjelma.fi/ohjelmamateriaalia/meidanmeri/