Pinnalla

Aikuinen – olet tärkeä!

Aikuiset ovat aina olleet tärkeä osa partiotoimintaa ja näin partioviikolla ollaankin keskitytty aikuisiin tässä harrastuksessa. Kävin kyselemässä eri ikäisiltä partiolaisilta, miksi te aikuiset olette tärkeitä heidän mielestään ja kuinka te vaikutatte partiotoimintaan.

Aikuiset auttaa aina ja tukevat tarvittaessa.”

“Aikuiset ja täysi-ikäiset mahdollistavat suuret leirit, pienemmät retket sekä muut tapahtumat, mitä me nuoremmat emme voisi mitenkään järjestää tai toteuttaa keskenämme.”

“Aikuiset johtaa”

“Vanhemmat osallistuvat aktiivisesti mukaan toimintaamme. He leipovat kanssamme myyjäisiin ja keittävät kahvia.” 

“Aikuiset mahdollistavat leireillä ruoan myös suuremmalle porukalle. Mitähän tapahtuisi, jos 30 vaikka sudenpentuikäistä nuorta joutuisi valmistamaan ateriansa ilman vanhempia.

“Ohjaajat suunnittelevat kaiken, pitävät partion sekä lippukunnan kasassa sekä huolehtivat vielä siitä ja sen jäsenistä. He ovat tärkeä partion selkäranka ja tuki.”

“Ovat varsinkin nuorempien ja pienempien partiolaisten taustalla tsemppaamassa ja kannustamassa partiopolulla. “

“Aikuiset ovat… Talkoiden kantava voimavara ja on hienoa nähdä kuinka kotiväki lähtee lippukunnan talkoisiin tai kisoihin valvojaksi! “

“He pitävät huolta lippukunnan asioista ja siitä että lippukunta toimii. He pitävät huolta meistä lippukuntalaisista.”

“Kertoo mitä pitää tehdä jos ei itse tiedä tai ole varma. He opastavat meitä.”

“Ilman heitä ei olisi partiota tai varmaan mitään siihen liittyvää. Uskon että ilman aikuisia ei olisi partiota.”

“Aikuiset keksii parempaa ohjelmaa kuin lapset ja osaavat kommunikoida paremmin lasten kanssa.”

 

Tässä siis muutama kommentti ja miete, miksi te aikuiset olette tärkeitä. Myös minun mielestäni te olette tärkeä osa tämän harrastuksen selkärankaa. Pidätte toimintaa yllä ja mahdollistatte mahtavat ja ikuisesti mieleenpainuvat muistot!