Tuottaako Kuksa sinulle joskus päänvaivaa? Tarvitsetko uutta lähestymisotetta kyseiseen palveluun? Nämä joogaohjeet ovat lähtökohta suhteenne uudistamiselle. Voit joogata myös, jos esimerkiksi opiskelutehtävät tai lippukunnan vuosiseloste tuntuvat puuduttavan liiaksi.

Joogan toteuttamiseen tarvitset vain kuksan tai muun esineen, joka representoi tässä tapauksessa kuksaa.

 Kuva Kuksajooga Matias KorhonenEnsimmäinen liike on lämmittelyliike, joka laittaa nesteet kiertämään kehossa. Täytä kuksasi vedellä ja hörppää siitä. Toista käsiä vaihdellen. Liikkeen tulisi tuntua koko käsivarressa, joten hörppää tarvittaessa hieman intensiivisemmin.

Toisen liikkeen tavoitteena on venyttää hermoja. Kuksan salasana tai käyttöoikeudet eivät ole aina siellä missä niiden toivoisi olevan, joten tässä liikkeessä vie kuksasi vuorotellen toisella kädellä mahdollisimman kauas itsestäsi ja kurota sitten sen perään. Sekä alas että ylös, mutta myös molemmille sivuille.

Seuraavaksi vetristetään hieman lihaksia ja laitetaan positiivinen energia virtaamaan. Tee kymmenen itse valitsemaasi aerobista liikettä, esimerkiksi hyppyjä, kuksalihasliikkeitä tai harjoittele hetken aikaa vaikka polvennostojuoksua. Välillä on hyvä pitää hetken aikaa taukoa kuksan käyttämisestä.

 Ja sitten tasoitetaan hengitystä. Tämän liikkeen tavoitteena on parantaa kärsivällisyyttä ja luovaa ongelmanratkaisukykyä. Luo omaa kehoasi ja kuksaasi apuna käyttäen mahdollisimman kummallinen asento, joka muistuttaa mielestäsi Kuksaa. Hyvä asento tuntuu joltakin. Se saattaa venyttää, hihityttää tai vaikka jopa luoda uuden näkökulman maailmaan. Tärkeää on saada uusia oivalluksia.

Jos usein huomaat ajattelevasi ”Mutta kun ei sieltä löydä ikinä mitään”, älä masennu tai ärsyynny, vaan yritä seuraavalla kerralla ottaa Kuksan käyttäminen täydellisenä seikkailuna. Tärkeää on myös matka, joten iloitse kaikesta mitä löydät ennen varsinaista päämäärääsi. Toista tarvittaessa muutama joogaliike ja yritä uudestaan.

Teknistä Kuksa-tukea tarjoaa piirissämme Joni Heikkinen. Järeämpiä toimintavinkkejä kaipaavan kannattaa ottaa siis yhteyttä joni.heikkinen@partio.fi.