Nuotion äärelle on kokoontunut ihmisiä. Nuotion lämmössä lauletaan, kerrotaan tarinoita ja nauretaan. Tuntuu kuin nuotio magneetin lailla vetäisi ihmisiä puoleensa. Nuotiolla voi tehdä ruokaa, lämmitellä ja kuivattaa kastuneita vaatteitaan. Nuotiolla voi olla myös pieni vaaran ja jännityksen tunne mukana. Mihin suuntaan kipinä lennähtää, tuleeko savua silmiin tai polttaako tulta kohentaessa kätensä. Tulta ja nuotiota voi tarkastella monesta näkökulmasta.  

Mikä asia sinun elämässäsi vetää sinua puoleensa? Mikä kiinnostaa, mitä haluat seurata? Millaisia tulevaisuuden haaveita sinulla on? Meistä jokainen vastaa näihin kysymyksiin eri tavoin. Meitä voi kiinnostaa eri harrastukset, musiikkityylit ja elokuvat. Joku haaveilee ammatista, talosta tai seuraavasta partioretkestä. Jollekin tärkeää on onnellisuus, ystävät tai ehkä Jumala.  

Näiden meille tärkeiden isojen asioiden ääressä on useimmiten hyvä olla. Ne lämmittävät mieltä ja tuovat meidän elämään sisältöä. Niin kuin nuotion ympärille kokoontuu iloisia ihmisiä. Joskus elämässä saattaa tulla eteen vastoinkäyminen tai kriisi. Niin kuin nuotio yhtäkkiä savuttaa tai heittää kipinöitä päälle. Nuotiolla paikan vaihtaminen usein auttaa. Myös vastoinkäymisen tai kriisin kohdalla näkökulman muuttaminen voi antaa tilanteeseen ratkaisun.  

Ilta pimenee,
Tulen liekkimme,
Tietä valaisee,
Vaeltamaamme.