Chef Jere
oman elämänsä retkimuonittaja
Tämä bolognesetyyppinen systeemi on mennyt täydestä läpi monelle sekasyöjälle, vaikka resepti onkin täysin vegaaninen! Tämä pastasoossi on kirjoittajan go-to resepti kun retken ruokalistalle pitää saada yksi kiintiövegeruoka.
Ja mikä parasta, kaikki raaka-aineet säilyvät lämpimässä. Helppoa retki- tai vaellusruokaa siis!
Ohje 4-6 annosta:
2dl tummaa soijarouhetta
4dl vettä
Kasvisliemikuutio
Iso sipuli
Muutama valkosipuli
2 tlk tomaattimurskaa
Lisäksi ruokaöljyä, mausteita oman maun mukaan, esim suolaa, pippuria, grillausmaustetta, paprikaa, tabaskoa.
Kuullota sipuli ja valkosipuli kattilassa öljyssä. Lisää loput ainekset ja anna kiehua miedolla lämmöllä 10min. Muista maistella ja lisää mausteita tarvittaessa.
Tarjoile pastan kanssa. Tai oikeastaan mikä tahansa lisäke käy. Ja jos haluat hifistellä, lisää annoksen päälle tuoretta basilikaa.
Bon appétit!
