tonttu 1.: Onko mun mikki nyt päällä? Kuuletteko? 

tonttu 2.: Hyvin kuuluu.  

tonttu 1.: Eli tämän Zoom-kokouksen tarkoituksena olisi nyt käydä läpi sitä, että miten asiakaskontaktitilanteissa toimitaan silloin, kun niitä ei voida siirtää etätapaamisiksi.  

tonttu 3.: Onko meillä tässä kokouksessa tauko?  

tonttu 1.: Elikkä jos voisitte ne mikit pitää pois päältä ja kamerat päällä, niin päästään etenemään asiassa. Jos on jotain sanottavaa aiheeseen, niin sinne chat-kenttään sopii kirjoittaa.  

tonttu 2.: Minulla olisi tässä nyt lista ehdotetuista toimintaohjeista, jotka on Korvatunturin koronaryhmän kanssa aikaisemmin luonnosteltu, ja hyväksytään ne tässä kokouksessa virallisesti.  

tonttu 1.: Korvatunturin koronaryhmä on pyrkinyt huomioimaan kaikkia suosituksia, joita ikänsä puolesta riskiryhmiin kuuluviin on kohdistettu, mutta kuitenkin huomioiden, että etätyömahdollisuudet ovat tällä alalla rajalliset. 

tonttu 2.: Eli ensimmäiseksi se, että maskia on käytettävä kaikissa asiakastapaamisissa. Meillä organisaatio on päättänyt tukea tarjoamalla kertakäyttömaskeja, joita on tilattu sekä punaisia että valkoisia.  

tonttu 4.: Haluaisin tähän väliin sanoa, että on sitten hirveän tärkeää hymyillä silmillä, kun on se maski suun edessä.  

tonttu 2.: Toiseksi ollaan nyt niin linjattu, että käsidesiä täytyy aina laittaa ennen ja jälkeen käden työntämistä lahjasäkkiin. Kolmas kohta on, että joka tilanteessa pidetään kahden metrin turvaväli kaikkiin asiakkaisiin. Eli tänä jouluna ei sitten nostella lapsia joulupukin polvelle.  

tonttu 5.: Tämä joulu on omistettu kaikille niille lapsille, jotka pelkäävät joulupukkia, juoksevat sohvan taakse piiloon eivätkä suostu laulamaan muiden lasten kanssa. 

tonttu 2.: Siitä päästääkin neljänteen kohtaan, eli perinteisiä yhteislauluja ei tänä vuonna pidetä, sillä on tutkittu, että aerosoleja leviää laulamisesta hengitysilmaan. 

tonttu 3.: Seuraavaksi varmaan sanotaan, että ei edes joulupuuroa saa syödä… 

tonttu 6.: Kuule, sulla on tainnut mikrofoni unohtua päälle.  

tonttu 2.: Eli koska meillä on tuo ensimmäinen kohta, joka määrää maskipakon, niin ei tänä vuonna voida ottaa tarjoiluja vastaan. Organisaatio on kuitenkin ottanut tämänkin huomioon, eli Korvatunturi tarjoaa jokaiselle eväspussin, jota voi sitten rapistella ulkona maskien vaihdon välissä.  

tonttu 1.: Jos olette oikein kiltisti loppukokouksen, voidaan piilottaa yhteen eväspussiin manteli. Ollaan tässä tilanteessa kuitenkin iloisia siitä, ettei joulua ole peruttu, joten ei vielä olla lomautusuhan alla. 

 

Liplatus toivottaa oikein hyvää ja rauhaisaa joulun aikaa kaikille lukijoilleen!