Chef Jere 

oman elämänsä retkimuonittaja 

Vaikka nimestä voisi päätellä muuta, näissä hampurilaisissa ei ole välissä kuhafileetä. Ainakaan perinteisen reseptin mukaan, vaan nimi tulee valmistuspaikasta, Kuokkalan Vetehisten M/S Kuhasta. Nämä harvinaiset herkut valmistetaan Kuhan pienessä keittiössä kaasuhellalla tai kelin salliessa muurikalla rannalla. Muurikka on suositeltava vaihtoehto siivouksen kannalta, koska kymmenen rasvaisen hampurilaisen paiston jälkeen Kuhan yhdistetty keittiö/ohjaamo pitää siivota kirjaimellisesti lattiasta kattoon ja tuulilasista takaikkunaan.  

Perinteisesti Kuhaburgerin välistä löytyy 100% naudanjauhelihapihvi. Huom! On tärkeää valita kaupasta mahdollisimman rasvaista naudanjauhelihaa, jotta pihvit pysyvät kasassa ilman turhia lisäaineita! Lisäksi pari siivua pekonia, cheddarjuustoviipale, hyvä majoneesikastike ja muut viherhömpät, mitä on kaupasta sattunut mukaan. Parasta tässä retkiherkussa on valinnanvapaus, sillä burgerin väliin voi laittaa oikeastaan mitä haluaa. Tai mitä kaupasta on lähtenyt mukaan. Ja koska jokainen burgeri valmistetaan yksilöllisesti rakkaudella, reseptin muokkaaminen on helppoa syöjän toiveiden mukaan. 

Ainekset neljälle: 

1pss Gourmet hampurilaissämpylöitä (Vaasan The BRGR) 

400g 17% Naudanjauhelihaa  

1pkt Pekonia  

Cheddarjuustoviipaleita 

Hampurilaiskastike 

Salaattia 

Tomaattia  

Maustekurkkuja 

Suolaa ja Pippuria 

Resepti: 

Ota n. 100g jauhelihaa ja muotoile siitä pihvi. Paista pannulla kahden pekoniviipaleen kanssa, mausta pihvi suolalla ja pippurilla. Paiston lopussa pihvin päälle lisätään juusto sulamaan. Samaan aikaan paahda hampurilaissämpylät toisella pannulla tai nuotiolla kullanruskeiksi.  

Burgerin kasaus aloitetaan pohjalta. Turauta pohjalle sopivasti majoneesia tai ketsuppia tai mitä kastiketta haluat. Seuraavaksi pihvi juuston kanssa sekä pekoni. Lisäksi jotkut haluavat vielä lisätä hampurilaisensa väliin kaikenlaista tuoretta ja vihreää, kuten salaattia, tomaattiviipaleita ja maustekurkkuja. Nämä ovat kuitenkin vapaaehtoisia eivätkä pakollisia. Lopuksi turautetaan vielä kanteen sopivasti kastiketta ja burgeri on valmis nautittavaksi. 

Parhaalta burgeri maistuu nautiskeltuna Kuhan takakannella auringonlaskua ihaillessa, samalla Päijänteen aaltoja kuunnellen. Ruokajuomana paras on se repun pohjalle jemmattu limpparipullo, joka kotoa lähtiessä pakattiin mukaan odottamaan tätä retken kohokohtaa.