Pinnalla

Piirihallituspesti – uhka vai mahdollisuus?

Mietitkö koskaan, mihin suuntaan partioliikettä pitäisi kehittää? Olisiko sinulla ideoita piirin tapahtumien parantamiseksi ja tiedät miten piirin rahat pitäisi käyttää? Haluatko samalla myös oppia ja kasvaa paremmaksi johtajaksi? Järvi-Suomen Partiolaisissa on vaikuttamisen paikkoja auki, tartu rohkeasti tilaisuuteen. Piirihallitusvaalit käydään syyskokouksessa,  ehdolle asettuneisiin pääset tutustumaan täältä.  

Piirihallitus käyttää ylintä valtaa piirissämme. Ratkaistavat asiat eivät ole aina helppoja ja joitakin viikonloppuja vuodessa hommaan menee, mutta kyllä hallituspesti myös antaa. Kaksi vuotta sitten minut valittiin piirin kasvatusministeriksi ja olen viihtynyt pestissä. Olen päässyt kehittämään kasvatusryhmämme toimintaa, saanut pestata huikeita tekijöitä jaoksiin, päässyt vaikuttamaan piirin tapahtumien sisältöön ja tekemään pitkäntähtäimen suunnitelmia. Joitakin iltoja on mennyt toimintasuunnitelman ja budjetin parissa ja viikonloppuja seminaareissa ja kokouksissa. Suomen Partiolaisten laajennettujen valiokuntien jäsenenä olen päässyt vaikuttamaan mm. kisauudistukseen, ohjelmapäivityksiin, ohjelmapainotuksiin, peruskirjauudistukseen ja perhepartion käynnistämiseen. Kasvatusministerinä teen siis töitä partio-ohjelman parissa, pääsen vaikuttamaan suoraan ydintoimintaamme. 

Hallituspesti tuo mukanaan vastuuta ja velvollisuuksia, mutta myös uusia partioystäviä, onnistumisen elämyksiä ja oppimiskokemuksia. Silti elämässä on jäänyt reilusti aikaa muuhunkin Olen tutustunut ihmisiin, joihin en muuten olisi törmännyt, oppinut paljon johtamisesta, itsestäni ja jonkun verran myös yhdistysbyrokratiaa.

J-SP:n nykyinen piirihallitus on hieno tiimi, jossa on ilo tehdä hommia, siihen tiimiin on hienoa kuulua.  Toiminnan jatkuvuuden kannalta on kuitenkin välttämätöntä antaa tilaa uusille hallituksen jäsenille. Olemme nuorisojärjestö ja toivon, että seuraavassa piirihallituksessa on useampi alle kolmekymppinen jäsen kokeneiden hallituslaisten kaverina. 
Hallituspesti on ehdottomasti mahdollisuus.  

 

Laura Tiittanen 

J-SP:n piirihallituksen jäsen