Lippukunnan pyörittämiseen kuuluu monta eri osa-aluetta. Lippukunta on oma iso kokonaisuutensa, jonka pystyssä pitämiseen pitää tehdä yhteistyötä usean erilaisen ihmisen kanssa. Lippukunnalla on vain rajattu määrä resursseja käytössään ja niitä pitää käyttää sen mukaisesti. Mitä kaikkea uuden vuoden käynnistämiseen partiossa oikein kuuluu?

 ”Lippukunnan hallintotehtäviin tammikuussa kuuluu esimerkiksi lippukunnan nettisivujen ja kuksan tietojen ajan tasalle päivittämistä”, kertoo Tinja Sandberg, Ekin Partion apulaislippukunnanjohtaja. Näiden asioiden lisäksi lippukunnan mahdollinen uusi hallitus järjestäytyy, uudet pestit merkitään kuksaan ja uudessa pestissä aloittaville järjestetään pestikeskustelut. Edellisen vuoden tilinpäätös valmistellaan ja viime vuoden vuosikertomus laaditaan. Kaikki tulevan kevään tapahtumat käydään myös läpi. 

 Kausien aloitukset ovat aina kaoottista aikaa lippukunnissa ja partion ja muiden velvollisuuksien tasapainottelu voi olla hankalaa. Lukion kolmannella vuodella opiskeleva Tinja pyrkii katsomaan tilannetta positiivisesti.

 ”Tasapaino on mahdollista löytää, mutta se vaatii ennakointia ja kalenterin päivittämistä. Pitää osata hoitaa hommat siten, että partiojutut eivät jää roikkumaan esimerkiksi koeviikolle”.

Tammikuun tehtävistä selviäminen ei ole helppoa,  mutta siitä tulee mahdotonta, kun yrittää selvitä velvollisuuksista yksin. Kuten partiossa aina, pitää pysyä positiivisena, tehdä parhaansa ja uskaltaa pyytää apua, kun omat voimat on lopussa. Toivotan kaikille iloista ja aktiivista alkavaa partiovuotta!

  Partio.fi -sivustolta löytyy lippukunnan vuosikello eli vuosikalenteri, johon on listattu kaikki mahdolliset tehtävät asiat jokaiselle kuukaudelle. Vuosikellosta löydät apua siihen, mitä lippukunnassasi kannattaa tehdä milloinkin.  https://www.partio.fi/lippukunnille/lippukunnan-johtaminen/yhdistyksen-johtaminen/lippukunnan-vuosikello/