Meripartiotoiminta tarjosi tänäkin kesänä elämyksiä ja kokemuksia kaiken ikäisille partiolaisille. Kevään koronaviruksen aikaisten rajoitusten helpotettua pääsivät meripartiolippukunnat aloittamaan odotetun veneilykauden lähes normaaliin tapaan. Kelit suosivat vesillä liikkujia ison osan kesästä.  

JSII-alus laiturissa Kallavedellä seilaavat Järvisissit järjestivät kesän ajan säännöllisesti kaikille avoimia iltapurjehduksia, joihin osallistui sekä lippukunnan jäseniä että muitakin toiminnasta kiinnostuneita. Kaikille avoimet veneilyt ovatkin mahtava tapa meripartiolippukunnille avata toimintaansa partiosta kiinnostuneille.  

 Järvisissien lippukunnanjohtaja Vesa Nyman kertoo ilolla seuranneensa, kuinka tänä kesänä tapahtunut veneilyharrastuksen lisääntyminen on vilkastuttanut liikennettä Kallavedellä. Vesillä on oltu myös lippukunnassa. 

– On ollut mukava huomata, että koronaviruksen aiheuttamat haasteet toiminnassa eivät ole vaikuttaneet miehistömme toimintaan, vaan hommia tehdään ahkerasti, kuitenkin sopiva pilke silmäkulmassa. 

 Kesän kohokohdiksi nousivat Järvisisseillä lippukunnan perinteinen Wiikkosaimaa-purjehdus ja 115-vuotiaan m/s JS II:n juhlat. Viiden vuorokauden mittainen Wiikkosaimaa järjestettiin heinäkuun puolivälissä Juankoskelle ja Nilsiään. Purjehdukselle osallistui kymmenen aikuista lippukunnan laivamiehistöstä. Koska lasten toiminta oli koronarajoitusten vuoksi lippukunnassa vähäisempää, korostuikin tänä vuonna toiminnassa aikuisten tekeminen. 

 JS II:n juhlat järjestettiin PJPK-työnä Kuopion Matkustajasatamassa kaikille avoimena yleisötilaisuutena.  

– Paikalla kävi kutsuvieraiden lisäksi joitain kymmeniä toiminnasta kiinnostuneita, Nyman kertoo.  Tapahtuma sisälsi kahvitarjoilun ja aluksen esittelyä sekä huipentui illalla kutsuvieraiden risteilyyn. 

  ”On ollut mukava huomata, että koronaviruksen aiheuttamat haasteet toiminnassa eivät ole vaikuttaneet miehistömme toimintaan, vaan hommia tehdään ahkerasti, kuitenkin sopiva pilke silmäkulmassa.” 

 

 

Päijänteellä seilaavissa Kuokkalan Vetehisissä veneilyitä järjestettiin partioryhmittäin. Toimintaa olikin perhepartiolaisista aikuisten ryhmään saakka. Aktiivisinta toiminta oli lippukunnan isoimmilla aluksilla m/s Kuhalla ja s/y Evitalla. Juuri kunnostettu Kuha on suunnattu lippukunnan pienimmille ja Evita pääasiassa tarpojille ja sitä vanhemmille purjehtijoille. 

 Perhepartiolaisten ryhmänjohtajan Leena Hjeltin mukaan erityistä kiinnostusta pienimmissä herätti Kuhan vanha kuorma-auton moottori. Kun lapset tutustuivat moottoriin ja veneen ohjaukseen, harjoittelivat perheiden aikuiset veneilyssä tarvittavia solmuja. Pienille partiolaisille veneilyssä tärkeää oli tietenkin itse veneen tutkiskelun lisäksi evästauko. 

 Isompia tapahtumia lippukunta ei koronan vuoksi juurikaan tänä kesänä järjestänyt. Meidän meri -retki suunniteltiin eri ikäkausille hajautetusti siten, että eri ikäkaudet eivät seilaa aluksilla yhtä aikaa tietenkin miehistöä lukuun ottamatta. Syksylle lippukunta on suunnitellut vaeltajille ja aikuisille suunnattua pidempää reissua Kuhalla juuri auennutta Kouvolaan vievää vesireittiä pitkin.