Viime viikonloppuna piirin luottikset kokoustivat Siilinjärvellä. Seminaarin yhteydessä kirjoitettiin myös yhdessä tarinaa. Kukin osallistuja sai kirjoittaa yhden virkkeen, jonka jälkeen tarina jatkoi kiertoaan osallistujien joukossa.

Sinä aamuna Santtu löysi kotipihaltaan kävyn. Hän nappasi sen maasta iloisena. ”Mistäköhän puusta tämä on pudonnut?” Santtu mietti: ”On nimittäin niin suuri käpy, että ei taida olla kotimainen.” Santtu päätti lähteä kysymään neuvoa ukiltaan. Santun ukki on kovin viisas mies, hän tietää kaikenlaista hyödyllistä, kuten missä kasvaa puita, joissa on valtavat kävyt. Ukki on nimittäin ollut nuorena miehenä merillä ja nähnyt paljon kaukomaita. Yksi maa on erityisesti jäänyt ukin mieleen. Se on maa, jossa asuu iloisia ihmisiä. Tuo maa sijaitsee kummallisen Kitukituwatuhiki-ikilikinahahuhanitui-meren rannalla. Siellä sattuu kummallisia asioita: iloiset ihmiset järjestävät iloisia juhlia iloisissa taloissaan.

Tämä kyseinen maa tuli Santun ukille mieleen juuri nyt, sillä siellä hän oli nähnyt suuria havupuita, joissa kasvoi valtavia käpyjä. Ukki oli ottanut yhden kävyn matkamuistoksi ja mietti, vieläköhän se olisi tallessa. Santtu päätti lähteä matkaan ja etsiä kyseisen käpypuun. Yksin ei matkaan kuitenkaan kannattaisi lähteä, joten Santtu avasi puhelimensa ja pohti, kenelle partiokaverilleen soittaisi. Santtu päätti soittaa Maijalle, joka oli samassa seikkailijajoukkueessa hänen kanssaan. Maija ilahtui Santun soitosta ja päätti lähteä tämän avuksi etsimään iloisten ihmisten maata ja valtavia käpyjä tuottavaa puuta. Yhdessä he pakkasivat retkeilytarvikkeensa ja lähtivät innoissaan matkaan.

Matka oli vasta alussa, kun he kohtasivat haasteen. Haaste tuli pyytämättä ja yllättäen, mutta harvoinpa niitä haasteita matkaansa toivoisi. Tämä Santun ja Maijan kohtaama haaste oli niin suuri, että sen ratkaisemiseksi tarvitsi kaikki partiokaverit. Kitukituwatuhikiikilikinahahuhanitui-meren rannalla sijaitsevan maan iloiset asukkaat olivat muuttuneet kovin surullisiksi. Heidän rakkaan maansa suuret havupuut, joissa normaalisti kasvoi valtavia käpyjä, olivat nykyisin kuivumaisillaan. Ilmastonmuutos, se vaikuttaa kaikkiin täällä maapallolla: niin Santtuun, Maijaan, Santun ukkiin, kuin kaikkiin muihinkin.

Santtu ja Maija matkustivat iloisten ihmisten maahan ja piristivät heitä kertomalla Santun ukin muistoja heidän maastaan ja esittelemällä valtavaa käpyä. Yhdessä he totesivat, että valtava käpy oli kulkeutunut Santun kotipihalle uusien merivirtojen ja voimistuneiden tuulten takia. Iloisten ihmisten maan puut olivat heikossa kunnossa, koska ilmastonmuutos oli lisännyt kuivuutta alueella. Ilmastonmuutosta vastaan on taisteltava, kaikkien yhdessä.