Tammikuun toisena viikonloppuna Mäkipartion Pihlajanmarjaketut-samoajavartio oli Syvälahdessa suorittamassa Minä minä- majakkaa. Tavoitteena oli viettää terveellinen unelmaviikonloppu oman vartion kanssa.

Polttopuiden sahaustaTapasimme perjantaina klo 17 Syvälahdessa. Veimme tavaramme mökkiin ja rupesimme hakkaamaan puita, haimme vettä ja teimme lumitöitä. Kun pata oltiin saatu sytytettyä ja vedet lämpenemään, rupesimme tekemään ruokaa. Iltapalaksi oli pinaattilettuja ja lämpimiä voileipiä tomaatilla, juustolla, kinkulla, fetajuustolla ja tonnikalalla. Ruoan jälkeen pelasimme Cluedoa.

Lauantai alkoi puurolla ja eilisillä pinaattiletuilla. Aamupalan jälkeen oli vuorossa lisää puutöitä. Mitran ja Saaran saavuttua oli taas ruoka-aika.

Lounaan valmistukseen liittyi ohjelmaa, jossa jokaisella meistä oli eräänlainen ”rajoitus”. Esimerkiksi yksi saattoi olla sokea, toinen mykkä ja kolmas kuuro. Ruoaksi oli tomaattipastaa ja sienikeittoa. Kun lounas oli syöty ja astiat tiskattu, oli Mitran ohjelma. Mitra piti tietokilpailun, jonka kysymykset liittyivät pääasiassa Hedelmillä ja marjoilla koristelutua rahkaa mukeissaterveisiin elämäntapoihin. Mitran ohjelman jälkeen oli Hellin ohjelma, joka oli rentoutumista. Teimme kasvonaamiot ja kuuntelimme rentoutusharjoitusta. Kun olimme rentoutuneita, oli välipalan vuoro. Välipalaksi oli smoothie bowleja, joka oli Kaisan ohjelma. Sofian ohjelma oli maalaamista. Ohjelman jälkeen oli päivällinen, jonka johtajat Teresa ja Saara valmistivat. Päivällisenä söimme jauhelihakastiketta ja pastaa. Illan viimeisenä ohjelmana oli Mafiosa. Pelin päätteeksi meistä kaikista tuli samoajia. Lupauksenannon jälkeen oli Mitran ja Saaran aika lähteä kotiin. Me loput jäimme paistamaan tikkupullaa ja vaahtokarkkeja nuotiolla.

Sunnuntaina aamupalaksi oli lettuja hillon kera. Kun olimme syöneet Alina piti meille ohjemana escape roomin, jonka jälkeen siivosimme leiripaikan ja suuntasimme kotiin.

Sofia Veijonen, Kaisa Kempainen, Helli Mehtälä, Mitra Hosseini, Alina Ikävalko