Maria Mikkonen ehdolla yhteiskuntasuhteista ja taloudesta vastaavaksi hallituksen jäseneksi

Maria Mikkonen (Linnavuoren Tähyilijät, Sulkava) on asettunut ehdolle Järvi-Suomen Partiolaisten yhteiskuntasuhteista ja taloudesta vastaavaksi hallituksen jäseneksi.

Piirin syyskokouksessa 29.10.2023 valitaan kaksi uutta piirihallituksen jäsentä, piirin varajohtaja ja yhteiskuntasuhteista ja taloudesta vastaava hallituksen jäsen.

Kuka olet, mistä tulet?

Olen Maria, partioikä ihan kohta 30. Alun perin olen kotoisin Sulkavalta ja lippukuntani on Linnavuoren Tähyilijät (henkisesti olen myös Savon Saukko). Opiskelen Joensuussa ja toinen koti on Etelä-Karjalassa Rautjärvellä.

Aktivoiduin partiohommissa, kymmenen vuoden hiljaiselon jälkeen, parahiksi ennen Kajoa. Suurleirillä ja Johtajatulilla olen ollut pestiparini kanssa hoitamassa jätehuoltoa ja PäPa:n ensi kesän piirileirillä jatketaan samoissa hommissa. Viikkotoiminnassa olen ollut viimeksi mukana 2010-luvun alussa. Itselleni partiossa tärkein asia on mahdollistaa lasten ja nuorten harrastaminen sekä mahdollisuus tehdä asioita, joita ei oikeassa elämässä olisi mahdollista kokeilla. Partiossa saa olla ”omiensa joukossa”.

Kerro oman partio-CV:si kolme tärkeintä tapahtumaa tai pestiä

Tulen partiopäätöksenteon ja muiden luottishommien ulkopuolelta, joten meriitit sikseen. Etelä-Savon Partiolaisten piirileiri Seitasaaren Salaisuus, joskus 2000-luvun alussa. Se oli ensimmäinen kosketus vähän isompiin tapahtumiin. Näin mitä partio oman lippukunnan ulkopuolella voi olla ja tutustuin moniin uusiin ihmisiin (ruokajonossa). Terkkuja tutuille!

Asuessani Porvoossa, vedin viikkotoimintaa tarpojaryhmälle. Muuttaessani pois paikkakunnalta ja nähdessäni ryhmäläisiäni viimeistä kertaa, sain monta halausta ja vilpitöntä sanaa, jotka minulle tarkoittivat, että olin onnistunut jossain. Kajolla pääsin takaisin partiohommien makuun sekä tekemään jotain mitä ei koskaan ollut tehnyt aikaisemmin. Leiri oli hyvä muistutus siitä, että syvempään päätyyn hyppääminen kannattaa.

Miksi sinut tulisi valita hakemaasi pestiin?

Olen kiinnostunut oppimaan ja näkemään Jäspin hallitustoimintaa. Haluaisin perehtyä piirin vastuullisuusasioihin ja yhteiskuntasuhteisiin sekä päästä kehittämään niitä. Minulla on paljon ajatuksia, joista voi olla apua toiminnan kehittämisessä. En voi sanoa olevani ”valmis paketti”, talousasiat eivät ole minun vahvinta alaani, mutta uskon että kehitystä voi tapahtua.

Millaisissa tilanteissa olet epämukavuusalueellasi, miten selviydyt siitä?

Olen epämukavuusalueellani silloin kun minulla ei ole täysin tietoa siitä mikä on työtehtävän/projektin tms. tavoite, yhteisön tavat tehdä töitä tai epäilys siitä onko minulla tarvittavaa osaamista asian hoitamiseen. Kommunikaatiolla pystyy selvittämään ja kirkastamaan tavoitteita sekä näkemällä oppii, kuinka työt ryhmässä tehdään. Epäilys omasta osaamisesta ei hälvene ennen kun onnistuu jossain ja tunnistaa sen. Sen kanssa vaan pitää elää.

Kolme sanaa, jotka kuvaavat sinua parhaiten hallitustyöskentelijänä

Kiinnostunut, uuden oppija, tarmokas.