SP Partiojohtajajatkokoulutus (Ko-Gi) / Vaellus (peruttu)

Ko-Gi 152

Me partiolaiset, jotka liikumme luonnossa kaikkina vuodenaikoina, satoi tai paistoi, haluamme tutustua uuteen, kävellä polkuja ja merkitsemättömiä reittejä. Hiljentyä luonnon äänien ja kauneuden äärellä. Haluamme nähdä ja kokea, mitä ihmeellisiä asioita löytyy taivaanrannan takaa.

Anna tilaisuus sisäiselle seikkailijallesi, ja lähde Ko-Gi 152:lle vaeltamaan Lapin maisemiin yhdessä minun, huikean staabin ja mahtavien muiden kouluttautujien kanssa.

Lähde rohkeasti etsimään ja kokemaan löytöretkellämme luontoon, itseemme ja johtajuuteen. Jos kiinnostuit, seuraa kompassin ruusun osoittamaa suuntaa ja lähde kanssamme pohjoiseen.


Lähiosat: 8.-9.6. (Tampere) sekä 27.7.-5.8. (Urho Kekkosen kansallispuisto, vaellus-osa)


  Osallistuminen Ko-Gille

  Ennen koulutukseen ilmoittautumista olet suorittanut partiojohtajaperuskoulutuksen (pj-pk) sekä ehtinyt kerätä käytännön kokemusta partiojohtajapesteistä lippukunnassa, piirissä tai keskusjärjestössä. Sinulla on ainakin perustaidot retkeilystä ja leirielämästä. Olet 22 vuotias, yläikärajaa ei ole. Oleellista on, että olet halukas oppimaan uutta ja valmis sitoutumaan minimissään vuoden kestävään prosessiin.  

  Kolmiapila-Gilwell -kurssi sisältää koulutusjärjestelmän mukaisen partiojohtajajatkokoulutuskokonaisuuden. Oman partiopiirisi koulutusryhmä tukee koulutuksen suorittamista ja tarjoaa Ko-Gi-ohjaajan, joka auttaa sinua osaamiskartoituksen täyttämisessä, työstämään toimintaosan tehtäviä, hyväksyy Ko-Gi-toimintaosan suorituksen ja lopulta luovuttaa Ko-Gi-tunnukset.  

  Koulutus koostuu kahdesta eri pituisesta lähioppimisjaksosta sekä toimintaosasta.  Toisella lähijaksoista toimitaan luonnossa. Kaikilla kursseilla on erilaisia sähköisiä oppimistehtäviä ennen lähijaksoja ja niiden välissä. Kurssilla verkostoidutaan uusien, eri puolilta Suomea saapuvien partiolaisten kanssa ja tutustutaan partion tekemisen monimuotoisuuteen. Lähijaksoilla on luvassa monipuolista, laadukasta koulutusta ja tukea toimintaosaan.  

  Toimintaosa koostuu pohdinnoista, kehittämistehtävästä ja syventävästä oppimistehtävästä. Kehittämistehtävään sisältyy tavoitteellista johtamista ja sitä tukee syventävä oppimistehtävä kurssilaisen itse valitsemasta aiheesta. Kurssin suoritusaika on enintään kolme vuotta siitä, kun kurssilainen on saanut hyväksymisilmoituksen. Lisäaikaa myöntää Ko-Gi -ryhmä Ko-Gi -ohjaajan suosituksesta. Suoritus päättyy raportointiin ja huipentuu kurssitunnusten juhlalliseen luovutukseen.  


  Ko-Gi lippukuntien tukena

  Ko-Gi-koulutus tukee lippukuntapesteissä toimimista ja lippukuntien kehittymistä merkittävällä tavalla. Suomen Partiolaiset on vuoden 2024 toimintasuunnitelmassa päättänyt tukea lippukuntapesteistä erityisesti pestijohtajia. Sen vuoksi me Ko-Gi-ryhmässä päätimme tarjota 100 euron alennuksen 25:lle pestijohtajalle Ko-Gi-kurssista. Alennus jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä ja pesti tulee näkyä Kuksassa ilmoittautumisajan päätyttyä (tammikuun 2024 lopussa). Jos haluat hyödyntää alen, valitse maksuvaihtoehdoista alennushintainen, pestijohtajan osallistumismaksu.

  *

  Mikäli sinulla on kysymyksiä liittyen koulutuspaikkojen esteettömyyteen tai haluat keskustella mahdollisista erityistarpeista ja sopia tarvittavista järjestelyistä, olethan yhteydessä SP:n koulutuksista vastaavaan toimihenkilöön Matilda Kälvinmäkeen (Matilda.kalvinmaki@partio.fi).

  Koulutus järjestetään Opintokeskus Siviksen ja Auramosäätiön tuella. Opintopisteytetyt todistukset myöntää Opintokeskus Sivis.