Uusi harrastus? Tervetuloa tutustumaan partioon!

Kevään harrastuskausi käynnistyy juuri Järvi-Suomen Partiolaisten alueella. Monet partiolippukunnat järjestävät tänäkin vuonna hauskoja kaudenavaustapahtumia, jonne paikalliset partiosta kiinnostuneet ovat tervetulleita mukaan. Tutustu paikallisiin partiolaisiin ja kokeile, olisiko partio sinun uusi harrastuksesi!

Merkityksellistä tekemistä ja turvallinen yhteisö 

Partiossa saat mahdollisuuden tutkia, oppia ja kehittyä yhdessä oman turvallisen ryhmän ja kavereiden kanssa. Partiossa opit taitoja, joista on hyötyä niin tässä hetkessä kuin tulevaisuudessakin. Kaiken tekemisen keskiössä on aina yhteisöllisyys. Me teemme, opimme ja onnistumme yhdessä.

Partio on tarkoitettu ihan jokaiselle. Kenenkään ei tarvitse pärjätä yksin eikä uuden partiolaisen tarvitse osata mitään tiettyä taitoa ennen liittymistä. Mukaan voi tulla kieleen, kulttuuriin, uskontoon ja taustaan katsomatta. 

Partio on upea ja elämyksellinen harrastus lapsille ja nuorille, mutta se on sitä myös aikuisille. Monessa lippukunnassa aikuiset retkeilevät omalla porukalla ja alueellisia ja valtakunnallisia tapahtumia järjestetään säännöllisesti. Jokaiselle aikuiselle on tarjolla erilaisia koulutuksia, jotka tukevat omaa valittua vapaaehtoistehtävää. Näin takaamme henkisesti ja fyysisesti turvallisen harrastusympäristön ihan jokaiselle. Partiossa saa myös käydä kokeilemassa kolme kertaa, ennen kuin tarvitsee tehdä päätös jatkamisesta.

Sinua lähimmät partiolaiset löydät helposti ja kätevästi lippukuntahaustamme.

Menneet tapahtumat:

Joroisten Erätoverit

Pop-up partio Joroisissa su 21.1.2024 klo 11–13 Kanavan laavulla.

Joroisten Erätoverit toivottaa tervetulleeksi kaikki partiosta kiinnostuneet sunnuntaina 21.1. Klo 11-13 Kanavan laavulle (Kotkatlahdentie 186, Joroinen).

Luvassa on mäenlaskua, makkaranpaistoa sekä partiotoiminnan esittelyä. Nappaa siis oma pulkka tai liukuri ja muki mukaan, pue sään mukainen vaatetus ja tule paikalle. Tapahtuma on suunnattu kaiken ikäisille.

Jyväskylän Metsänkävijät

Avoin pakopeli-ilta 23.1. ja 24.1. 12-15-vuotiaille partiokololla

12-15-vuotiaiden pakopeli-illassa kerrotaan partiosta ja tuodaan partiota tutummaksi toiminnan kautta.

Kallan Tytöt, Kuopio

Pakkasjuhla Kuopion Brahen puistossa su 28.1.2024 klo 14–17.

Kallan Tytöt on mukana Kuopion kaupungin Pakkasjuhlassa sunnuntaina 28.1.2024 klo 14-17 Brahen puistossa.

Esittelypisteellä mukana iloisia partiolaisia kertomassa lippukunnan toiminnasta. Mahdollisuus tutustua myös telttaan ja muihin retkivarusteisiin sekä tehdä trangialla taikamehua.

Liperin Kokkoveikot

Huoltajien partioilta 30.1.

Tapahtumassa huoltajille kerrotaan lippukunnan kuulumisia ja ajankohtaisia asioita trangiapullan valmistamisen merkeissä.

Jokisuun Kipparit, Joensuu

Koulukiertue yhteistyössä alueen koulujen kanssa.

Jokisuun Kipparit tekevät koulukiertueen, jossa he vierailevat Joensuussa Pielisjoen eteläpuolisilla kouluilla yhteistyössä alueen koulujen kanssa tammikuun lopussa ja helmikuun alussa.

Kiteen Rajasamoojat

Rati-riti-rallaa, koko perheen ulkoilu- ja kirpputoritapahtuma Hutsissa 10.2. klo 10-14

Tervetuloa Hutsiin (osoitteeseen Urheilutie 7, 82500 Kitee) koko perheen ulkoilu- ja kirpputoritapahtumaan. Ohjelmassa mäenlaskua ja luistelua, kahvio ja kotamakkaraa sekä lastenvaate ja -tarvike kirpputori Vespelissä. Tapahtumassa voit tutustua partioon ja Kiteen Rajasamoojat esittelevät toimintaansa tapahtumassa.

Vaajan Valppaat, Vaajakoski

Laskiaisrieha 14.2.2024 klo 18–20 Jyskän uimarannalla

Vaajan Valppaat järjestää laskiaisriehan 14.2.2024 Jyskän uimarannalla. Vaajan Valppaat kutsuu kaikki mukaan pulkkamäkeen ja tutustumaan partioon.

Vuokatin Vaeltajat, Sotkamo

Mäenlaskutapahtuma Hiukassa 14.2. klo 17.30-19

Vuokatin Vaeltajat järjestää mäenlaskutapahtuman (pulkkailu) Hiukassa (Tervatie 3) ystävänpäivänä 14.2. klo 17.30-19. Tarjolla lämmintä kaakaota! Ota kaverisi mukaan ja tule tutustumaan partioon!