Partiotaitokilpailu “Kaikki mukaan!” kokoaa Jyväskylään 500 partiolaista

Mäkipartio ry järjestää Jyväskylässä lauantaina 4.5. Järvi-Suomen Partiolaisten läntisen alueen sudenpentu-seikkailija-kilpailut, joihin on ilmoittautunut osallistujia noin 500 henkilöä. Osallistujat ovat iältään 7–13-vuotiaita. Samanaikaisesti Järvi-Suomen Partiolaisten itäisen alueen kilpailuja vietetään Sonkajärvellä.

Partiotaitokilpailut ovat partiotapahtuma, jossa lapset ja nuoret pääsevät kokeilemaan oppimiaan taitoja sekä haastamaan niitä yhdessä oman ryhmänsä kanssa erilaisia tehtäviä toteuttaen. Kilpailun teemana on nimen “Kaikki mukaan!” mukaisesti tutustuttaa osallistujat tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden maailmaan. Tehtävät rakentuvat lähelle lasten arkielämän tilanteita, joissa nämä teemat tulevat esille. Tehtävissä pääsee hyödyntämään eri aisteja ja kulttuurien tuntemusta.

Kaikki mukaan! -partiotaitokilpailussa osallistujat kilpailevat joukkueissa, joissa on 4–8 jäsentä. Yhteensä joukkueita on 80. Joukkueet jakautuvat kahteen sarjaan osallistujien iän mukaan. Sudenpentujen sarjassa on 7–10 vuotiaita partiolaisia ja seikkailijoiden sarjassa 10–13 vuotiaita. Joukkueet suunnistavat kilpailureitin, jonka varrella he suorittavat tehtävärasteja. Reitin pituus on noin 4–5 kilometriä. Kilpailut käydään Kypärämäen–Köhniön-maastossa.

Kilpailun järjestää Mäkipartio ry yhdessä muiden Jyväskylän alueen partiolippukuntien kanssa. Vapaaehtoisia partiolaisia osallistuu järjestelyihin yli 150. Valtaosa järjestelyihin osallistuvista on nuoria 15–25-vuotiaita partiolaisia.

Lisätietoja
Kilpailun johtaja
Aino Torvinen
040 722 5691
aino.torvinen@hotmail.com

Järjestelysihteeri
Elina Huuskola
040 836 0085
elihuu@gmail.com

Kisasivulle