Partiolaisten adventtikalenterit ovat nyt myynnissä!

Partiolaisten perinteinen adventtikalenteri on ollut osa joulun odotusta jo 75 vuoden ajan. Adventtikalenterien myyntituotto käytetään kokonaisuudessaan partiotoimintaan, ja suurimman osan siitä saavat kalentereita myyneet partion paikallisyhdistykset eli lippukunnat.

Ostamalla partiolaisten adventtikalenterin suoraan partiolaiselta tai verkkokaupasta olet tukemassa alueesi lasten ja nuorten partioharrastusta. Kyseessä on merkittävin vuosittainen varainhankintatempaus, jossa partiolaiset nuorimmista alkaen ovat mukana kampanjoinnissa sekä oppimassa talkoohengessä toteutettavan myyntityön merkityksestä.

Järvi-Suomen alueen lippukunnilla on myynnissä 38 000 kalenteria. Lippukunnat eli partion paikallisyhdistykset pyörittävät partion jatkuvaa viikkotoimintaa, retkiä ja leirejä kalentereista saatujen varojen avulla. Osa tuotoista menee partiopiirille. Partiopiirit tukevat lippukuntien toimintaa monipuolisen ja laadukkaan harrastus- ja vapaaehtoistoiminnan järjestämisessä esimerkiksi järjestämällä koulutuksia ja tapahtumia.