Partiolaiset kutsuvat juhlimaan Suomen luonnon päivää

Suomen luonnon päivää juhlitaan 27.8. Tervon Tervaspartiossa luontoa juhlitaan nukkumalla yö ulkona yhdessä partiolaisten huoltajien kanssa. Tapahtuma tarjoaa mahtavan tilaisuuden tutustuttaa partiolaisten huoltajat lippukunnan toimintaan ja partion mahdollisuuksiin.

Tervon Tervaspartion Nuku yö ulkona -tapahtuma on suunnattu partiolaisten huoltajille.  Ohjelmaan voi osallistua omaan tahtiin eikä ruuanlaitosta retkiolosuhteissa tarvitse stressata. Sateensuojaakin löytyy, jos sää ei suosi aloittelevaa retkeilijää. Osallistuja voi majoittua omassa majoitteessa, yöpyä lippukunnalta lainatussa riippumatossa tai yhteisessä puolijoukkueteltassa.

Partiosta kiinnostuneille huoltajille on tarjolla erilaisia osallistumisen muotoja. Tervon Tervaspartion lippukunnanjohtaja Niina Tuoresmäki painottaa, että osallistumisen määrän saa aina päättää itse.

– Se voi olla viikkotoiminnan vetämistä tai yksittäisten tapahtumien järjestelyissä auttamista. Kaikesta on pienessä lippukunnassa iso apu ja heti pääsee osaksi innokasta yhteisöä.

Osallistumalla lippukunnan toimintaan, huoltaja pääsee seuraamaan lapsensa kehitystä ja innostusta partiota kohtaan aitiopaikalta. Tuoresmäki kertoo, että lasten ja nuorten lisäksi myös aikuisille on tarjolla huikeita elämyksiä ja paikkoja oppia uutta. Esimerkiksi menneenä kesänä johtajille oli tarjolla grilliruokaa, melontaa ja turvehoitoa saunassa.

Suomen luonnon päivä 27.8.