Matilda Hamara ehdolla piirihallitukseen

Järvi-Suomen Partiolaisten syyskokouksessa 20.11. valitaan uusi hallitus. Matilda Hamara (Kortepartio ry) on ehdolla lippukuntatuesta vastaavaksi piirihallituksen jäseneksi.

Kuka olet, mistä tulet? Esittele itsesi.

Olen Matilda Hamara Jyväskylästä ja tällä hetkellä partiossa toimin lippukuntatuesta vastaavana hallituksen jäsenenä sekä kotilippukunnassani, Kortepartiossa, sampona. Partiota olen harrastanut toppuluokkalaisesta (eli kakkosluokkalaisesta) asti ja toiminut monissa eri pesteissä. Partion ulkopuolella olen töissä yliopistolla, kotisohvalla neulomassa, pyöräilemässä täysiä, tekemässä palapeliä tai lenkkipoluilla juoksemassa.

Kerro oman partio-CV:si kolme tärkeintä tapahtumaa tai pestiä.

Lippukuntatuesta vastaava hallituksen jäsen: Olen toiminut tässä pestissä nyt kuluvan vuoden ajan. Pesti on ollut mielenkiintoinen ja olen päässyt siinä toteuttamaan omia ajatuksia laajasti.

Lippukunnanjohtaja: Toimin lippukunnanjohtajana neljän vuoden ajan ennen kuin aloitin nykyisessä piirihallituspestissäni. Ehdin siinä ajassa oppia valtasti lippukunnan toiminnasta ja itsestä johtajana. Lippukuntatuen tarkoitus on nimensä mukaisesti tukea lippukuntia ja lippukunnanjohtajan pestin myötä olen tietoinen asioista, missä lippukunnat kaipaavat erityisesti tukea.

Moninaisuusryhmän puheenjohtaja: Tässä pestissä toimin kaksi vuotta ja pesti oli todella opettavainen. Pestissä olin ensimmäistä kertaa johtamistehtävässä piiritoiminnassa ja pääsin tutustumaan uusiin henkilöihin. Pesti opetti lippukuntatuen toiminnasta paljon ja sai minut hakemaan viime vuonna lippukuntatuesta vastaavan hallituksen jäsenen pestiä.

Miksi sinut tulisi valita hakemaasi pestiin?

Olen toiminut nyt vajaan vuoden tässä pestissä. Paljon olemme siinä ajassa muuttaneet lippukuntuen toimintaa, mutta työ on vielä kesken. Haluan tukea piirin lippukuntia parhaani mukaan ja kehittää lippukuntatuen toimintaa entisestään.

Millaisissa tilanteissa olet epämukavuusalueellasi, miten selviydyt siitä?

Epämukavuusaluellani olen heittäytymistä vaativissa tilanteissa. Yllättävätkään faktapohjaiset esitellyt eivät haittaa, mutta iltaohjelman näytelmä tai sosiaalisen median videolla esiintyminen saavat kädet hikoamaan. Hallitustyöskentelyssä tarvitsee aika harvoin heittäytyä ja siksi hallitustyöskentely sopii minulle.

Kolme sanaa, jotka kuvaavat sinua parhaiten hallitustyöskentelijänä.

Yhteistyökykyinen, kärsivällinen ja rento