Lasse Pikkarainen ehdolla piirihallitukseen

Järvi-Suomen Partiolaisten syyskokouksessa 20.11. valitaan uusi hallitus. Lasse Pikkarainen (Kajaanin Korvenpojat ry) on ehdolla piirihallituksen varapuheenjohtajaksi.

Kuka olet, mistä tulet? Esittele itsesi.

Olen 39-vuotias partiojohtaja ja piirin vastaava koulutusohjaaja Kajaanista. Ensimmäinen partiokokemukseni löytyy jo vuodelta 1983 eli käytännössä olen ollut partiolainen koko elämäni, minkä johdosta partiosta on tullut minulle myös jonkinlainen elämäntapa. Kotilippukuntani on Kajaanin Korvenpojat ry, vaikkakin toimin tällä hetkellä lippukunnanjohtajana Kajaanin Eränkävijät ry:ssä. Siviilissä työskentelen yrittäjänä pienessä konepajassa.

Kerro oman partio-CV:si kolme tärkeintä tapahtumaa tai pestiä.

Ehdottamasti tärkein pesti piirin varajohtajuutta silmällä pitäen on piirihallituksien jäsenyydet niin Kainuun Partiolaisista kuin myös Järvi-Suomen Partiolaisissa, joissa olen toiminut kasvatuksesta vastaavana hallituksen jäsenenä. Toiseksi tärkein pesti silmällä pitäen piirin varajohtajuutta on toimiminen sekä alueohjaajana ja koulutusohjaajana eli olen päässyt näissä pesteissäni tukemaan suoraan lippukuntien toimintaa piiritasolla. Kolmanneksi tärkein pesti / pestikokonaisuus silmällä pitäen piirin varajohtajan pestiä on ehdottomasti lippukunnan eri hallinnolliset pestit, joita minulla on takana noin 20 vuoden ajalta.

Miksi sinut tulisi valita hakemaasi pestiin?

Tapanani ei ole mainostaa itseäni (en osaa mainostaa), mutta uusi piirihallitus kaipaa kokemusta, kun ja jos koko piirihallitus menee vaihtoon, sillä piirin tulisi olla myös toimintakykyinen heti 1.1.2023 alkaen, kun uusi piirihallitus astuu toimeen. Kokemuksen lisäksi pystyn tuomaan piirihallitukseen myös uusia ajatuksia ja näkemyksiä eri toiminnanaloilta, joista omaan kokemusta. Mutta ajatuksien tuonnin lisäksi pystyn ohjaamaan ja sparraaamaan myös eri vastuualueiden ministereitä heidän toimissaan. Haluan myös piirin varajohtajana toteuttaa yhdessä muun tulevan piirihallituksen kanssa tulevaa partion strategiaa ja kehittää strategian pohjalta myös jokaiselle sopivaa partiotoimintaa. Ilman suunnitelmallista strategista työskentelyä emme voi saavuttaa mm. paljon kaipaamaamme kasvua Järvi-Suomen Partiolaisissa.

Millaisissa tilanteissa olet epämukavuusalueellasi, miten selviydyt siitä?

En varsinaisesti näe itse omia epämukavuusalueitani. Joskus olen kuullut sanottavan, että minun epämukavuusalueeni on epätietoisuuden alue eli tilanteet, jossa päätöksiä pitäisi tehdä epätäydellisillä tiedoilla. Esimerkiksi, kun pitäisi puoltaa puoltovastuullisena henkilönä SP:n hopeaeläinhakemukseen. Näissä tilanteissa pyrin hankkimaan tarvittavan tiedon rauhassa, ottamalla tarvitaessa omaa aikaa ja kyselemällä lisätietoja erilaisista tietolähteistä, kuten SP:n muilta A-jäseniltä, kolleegoiltani ja esimerkiksi puoltoa pyytäneeltä taholta.

Kolme sanaa, jotka kuvaavat sinua parhaiten hallitustyöskentelijänä.

Monipuolinen, nöyrä, stimuloiva