Kasvatuksen avoimet pestit

Järvi-Suomen Partiolaiset hakee syksylle monenlaisia tekijöitä erilaisiin pesteihin. Tule mukaan tukemaan alueen partiolippukuntien osaamista sekä partiokasvatusta. Emme hae kaiken kokeneita tai supertekijöitä, vaan halu jakaa omaa osaamista ja innostus tehdä jotain uutta riittävät.  Kaikkien tapahtumien toteutukseen saat tukea piirin kasvatusryhmältä, ja toimistolla kasvatuskoordinaattori Joni auttaa kaikissa tapahtuman järjestämiseen liittyvissä kysymyksissä. Ilman tekijöitä emme saa syksyn tapahtumia tai koulutuksia toteutettua. Jos jokin näistä pesteistä kiinnostaa tai jokin niissä mietityttää, ota yhteyttä Reettaan reetta.suonpaa@partio.fi / 0504346115 ja kysy lisää tai klikkaa itsesi pesti-ilmoituksiin. 

Projektiryhmä tarpojien omaa tapahtumaa tai materiaalipakettia varten 

Oletko rohkea ja innovatiivinen persoona, ja osaat soveltaa tarpojien ikäkausiohjelmaa? Syksylle suunnitellaan tarpojille suunnattua materiaalipakettia, joka toimisi lippukunnille omana tarpojatapahtumana. Paketin tarkoitus on tarjota kaikille piirin tarpojille valmista ohjelmaa lippukunnan partiokasvatuksen tueksi. Paketin avulla lippukunnan tarpojaluotsit voivat järjestää tarpojille avaimet käteen -periaatteella oman tapahtuman. 

Paketin tekijäksi voit ilmoittautua, vaikka sinulla ei olisi aiempaa kokemusta piirin tai lippukuntien tapahtumien järjestämisestä. Tärkeintä on, että uskallat päästää mielikuvituksesi valloilleen etkä tyrmää kavereiden villeimpiäkään ideoita, vaan ennemminkin hiot niistä timantteja. Tähän projektiin osallistuminen ei vaadi tekijältä sitoutumista ennalta asetettuihin aikatauluihin, vaan aikataulu muodostetaan tekijöiden toiveiden mukaan. Tekijöiltä ei vaadita osallistumista tapahtumaviikonloppuun. 

Onko tapahtumalla jokin teema, sisältääkö se yhteistä etäohjelmaa vai vain oman vartion puuhia, mitä syödään ja mitä näkyy somessa? Siitä pääsee päättämään projektiryhmä. Hae mukaan TÄSTÄ LINKISTÄ.

Votomaratonin johtaja(t) 

Haluatko jättää jälkesi piirin taiteellisimpaan tapahtumaan? Votomaraton 2021 kaipaa tekijöitä. Tapahtumaa on suunniteltu pidettäväksi 20.-21.11. etätoteutuksena, jotta välimatkat eivät haittaisi menoa. Votomaraton on piirin perinteinen valokuvauskilpailu, jossa vartiot ottavat 24 tunnin tapahtuman aikana 24 valokuvaa, jotka tuomaristo arvostelee ja pisteyttää. 

Myös viime vuonna Votomaraton järjestettiin Discord-alustalla, ja se keräsi runsaasti positiivista palautetta. Etätoteutuksessa ryhmät pääsevät vahvistamaan ja koettelemaan kisan aikana ryhmätyöskentelyään. 

Tapahtuman johtaja(t) vastaa tapahtuman toteutumisesta aikataulun mukaisesti. Tapahtuman johtaja pestaa itselleen staabin, joka vastaa tapahtuman suunnittelusta, teeman ja kuva-aiheiden valinnasta ja tapahtuman toteutuksesta. 

Pestiin sopii johtaja, jolla on intoa lähteä suunnittelemaan piirin samoajille ja vaeltajille kiinnostavaa tapahtumaa. Pestiin voi hakea myös johtajaparina, eikä aiempaa kokemusta Votomaratonista edellytetä. Tärkeintä on into ja halu oppia uutta vähän isomman tapahtuman johtamisesta. Pesti sopii hyvin yökukkujalle, mutta koko vuorokautta ei tarvitse kisan aikana valvoa, vaan tekijät pääsevät vuorotellen myös lepotauolle tapahtuman aikana. Ilmoittaudu tekemään vuoden parasta maratonia TÄSTÄ LINKISTÄ

Retkeilykurssin johtaja tai kouluttaja 

Tykkäätkö toimia metsässä ja retkeilytaidot ovat sinun vahvuutesi? J-SP etsii retkeilykurssille johtajaa sekä kouluttajia. Koulutus on tarkoitus järjestää Kuopion lähimaastossa 1.–3.10. Koulutuksen tavoitteena on, että koulutettava hallitsee sulan maan ajan retkeilyn perustaidot ja osaa retkeillä turvallisesti. Kurssin ei tarvitse olla kuitenkaan liian vakava, vaan tarkoitus on opetella retkeilyyn liittyviä taitoja kivassa porukassa. Kurssilla saa epäonnistua sekä oivaltaa. 

Kurssinjohtaja ja kouluttajat vastaavat tapahtuman toteutumisesta aikataulun mukaisesti.  kurssinjohtaja pestaa itselleen kouluttajat. Pestiin sopii henkilö, jolla on hallussa perusretkeilytaidot ja intoa lähteä jakamaan retkeilyosaamistaan muille sitä tarvitseville partiolaisille. Pestiin voi hakea myös johtajaparina, eikä aiempaa kokemusta partiokouluttamisesta vaadita. Ilmoittaudu retkeilyn ilosanoman viestinviejäksi TÄSTÄ LINKISTÄ.

Ryhmänohjaajakoulutuksen johtaja tai tekijä 

Onko sydäntäsi lähellä samoajaikäiset, jotka aloittavat johtajapolkuaan vartionjohtajina? Tule tekemään piirin ROKista syksyn paras koulutus. ROK koostuu kahdesta viikonlopun lähiosasta, ja niiden välissä tehtävästä johtamisharjoituksesta, jonka samoajat toteuttavat omissa lippukunnissaan.  Ensimmäinen lähiosa on 29.–31.10. ja toinen keväällä 2022 myöhemmin ilmoitettavan aikataulun mukaan.  

ROKia tehdään yhdessä piirin samoajajaoston kanssa, joka varmistaa, että ROKin johtajat saavat käyttöönsä tarvittavat resurssit ja tuen. Pesti sopii hyvin partiolaiselle, jolla on jonkin verran kokemusta nuorten kanssa toimimisesta ja lippukunnan viikkotoiminnan johtamisesta.  Jos tuntuu siltä, ettet vielä ole valmis koko kurssin johtajaksi, samassa ilmoituksessa voit hakea myös kouluttajaksi. Kurssin onnistuminen vaatii kurssinjohtajan kaveriksi innostuneen kouluttajaporukan, ja kouluttajaksi voit hyvin hakea, vaikka sinulla ei olisi aiempaa kokemusta partiokouluttamisesta. Kouluttajille jaetaan vastuutehtäviä koulutuksessa omien vahvuuksien ja kiinnostuksen mukaan. Ilmoittaudu rokkaamaan TÄSTÄ LINKISTÄ.