Itsenäisyyspäivänä kiitettiin ansioituneita partiolaisia

Itsenäisyyspäivänä on tapana kiittää partion vapaaehtoisia luovuttamalla ansiomerkkejä.  Tämä vuosi ei tehnyt poikkeusta.  Varpu Vidgrenille (Puijon Pakertajat ry) luovutettiin  SP:n hopeinen  ansioristi. 

Varpu Vidgren tunnettaan luotettavana ja toisia, etenkin nuorempia johtajia, tukevana partiojohtajana. Hän on muun muassa kouluttanut, toiminut koulutusohjaajana, tehnyt aluetyötä, tukenut johtajia jo useassa sukupolvessa sekä ollut aktiivinen kisojen järjestelytoimikunnissa johtaen lukuisat piirikisat ja kolmet SM-kisat. Varpu on myös toiminut SP:n koulutusryhmässä, partioasujen uudistamisesta vastanneessa pukutoimikunnassa ja partioneuvostossa.  
 
Piiriuudistuksen aikaan Varpu toimi Pohjois-Savon Partiolaisten piirinjohdossa. Hänet tunnetaan erittäin vahvasta partioaatteesta. Varpu  on myös toiminut pitkään Puijon Pakertajissa ja häntä kuvaillaan Pakertajien peruskalliona. Varpu on Pakertajien lippukunnanjohtaja ja osallistuu tässä roolissa esimerkiksi aluetapaamisiin ja jakaa niissä mielellään omaa osaamista ja kokemusta muille alueen lippukuntatoimijoille. 

Varpun pitkäjänteisestä toiminnasta kertoo, että hänet  on valittu toimivaksi partiojohtajaksi vuonna 1991. Varpu on myös kantanut vastuuta alueellisesta yhteistyöstä. Hän on toiminut Pohjois-Savon Partiotuen hallituksessa pitkään. Varpua ei turhaan sanota luottopakiksi, joka hoitaa homman kuin homman piirissä tai lippukunnassa. 
 
Varpu on nykyään osa piirin ansiomerkkitoimikuntaa ja on mukana Pohjois-Savon partiotuen hallituksessa. 
 
Hopeinen ansioristi voidaan myöntää partiojohtajalle tunnustuksena pitkäaikaisesta, ansiokkaasta toiminnasta Suomen Partiolaisten tai partiopiirin hyväksi tai pitkäaikaisesta, erittäin ansiokkaasta toiminnasta lippukunnan hyväksi. Partiojohtajatasoisia, eli täysi-ikäisenä tehtyjä pestejä ja tehtäviä saajalla tulee olla vähintään 18 vuoden edestä. 

Petriina Miettinen (vas.) ja Varpu Vidgren (oik.)