Hanna ”Hansu” Moisio ehdolla piirihallitukseen

Hanna ”Hansu” Moisio, Kallan Tytöt ry:stä on asettunut ehdolle kasvusta vastaavaksi hallituksen jäseneksi tulevissa piirihallitusvaaleista. Ehdolle asettautuneet esittelevät itseään vastaamalla muutamiin kysymyksiin.

Kuka olet, mistä tulet?

Olen Hanna ”Hansu” Moisio. Partiopiireissä minut tunnetaan ihan vaan Hansuna. Tulen Kuopiosta Kallan Tytöistä, mutta olen asunut jo yli 10 vuotta piirin rajojen ulkopuolella.

Mikä motivoi sinua hakemaan tätä pestiä?

Kiinnostus isompia partiopestejä kohtaan ja se, että uskon pystyväni antamaan kokemuksellani aimo annoksen tietotaitoa piirille. Kasvuun tarvitaan aina laadukasta partiotoimintaa. Ilman laadukasta partiotoimintaa, kasvu on lähes mahdotonta tai ainakin kovin vaikeaa. Toivon, että jatkossa me piirinä puhalletaan yhteen hiileen kasvun suhteen. Olen valmis viemään piirin kasvutoimet aivan uudelle tasolle. Kasvussa haluan, että keskitymme suurempiin kasvukeskuksiin, joissa kavupotentiaali on suurempi, mutta pidetään samaan aikaan huoli, että myös piirimme pienemmillä paikkakunnilla partiotoiminta on jollain tapaa mahdollista – livenä, etänä, hybridinä, mitä vain ikinä keksitäänkään.

Millainen tiimityöskentelijä olet?

Olen tiimityöskentelijänä innokas, heitän usein keskustelun aikana kaiket pähkähulluimmatkin ideat ilmoille, jotka saattavat jatkojalostuessaan olla oikeita timantteja. Haluan, että jokaisella on turvallinen olo ja, että jokainen saa sanansa kuuluviin. Olen myös äärettömän hyvä kuuntelija ja koenkin, että esimerkiksi välipestikeskustelut ovat pestissä jaksamisen kannalta äärettömän arvokkaita.

Mitkä ovat kolme tärkeintä pestiäsi hakemasi pestin kannalta?

  1. Suomen Partiolaisten valmentajatiimin jäsen / Aluevaliokunnan jäsen: Aloitin SP:n aluevaliokunnassa vuonna 2017. Alkuun menin vain haistelamaan, että mikä voisi olla se oma juttu. Aika nopeasti kävi selväksi, että koska kokemukseni valmentajan pestistä oli jo valmiiksi melko vahvaa usean vuoden valmentajana toimimisen vuoksi, päädyttiin siihen, että vastuullani oli valmentajakoulutusten organisointi. Niinpä olenkin ollut useamman valmentajakoulutuksen kurssinjohtajana. Nykyisin koulutusten järjestäminen on valmentajatiimin vastuulla, kun valmentajatiimi erkaannutettiin aluevaliokunnasta. Myös valmentajakoulutuksissa kasvu on yhtenä teemana ja sen ympärille pyritään saamaan aina joku mielenkiintoinen harjoitus. Tänä vuonna vastuullani on ollut valmentajien verkkokoulutusten järjestäminen yhdessä muiden toiminnanalojen kanssa, jossa on tähän mennessä ollut jo monta mielenkiintoista aihetta ja lisää on tulossa!
  2. Lippukunnan hallituksen jäsen: Kallan Tytöissä istuin hallituksessa reilun kolmen vuoden ajan siitä hetkestä kun täytin 15 vuotta. Samaan aikaan istuin myös Kuopion paikallisjärjestö Kalakukkopartion hallituksessa noin vuoden ajan. Helsingissä Viestitytöissä istuin hallituksessa yhteensä lähes viiden vuoden ajan vuodesta 2011 lähtien, ollen osan aikaa hallituksen sihteeri. Viestityttöjen hallituksessa istuessani ryhmäkoot kasvoivat niin suuriksi, ettei kaikkia lapsia voitu enää ottaa sisään ja täytyikin alkaa miettiä uusia tapoja, kuinka pystymme tarjoamaan jokaiselle partioon haluavalle ryhmäpaikan.
  3. Sudenpentujen ikäkausivastaava: Johdin Helsingissä Viestitytöt-nimisessä lippukunnassa sudenpentuosastoa lähes neljän vuoden ajan. Samaan aikaan toimin myös itse akelana, laumassani oli muuten parhaimmillaan 16 lasta ja johdin heitä yksin, tosin pyrin siihen, että jokaisella kerralla minulla on vähintään yksi apuri. Homma toimi moitteettomasti ja muutamaa lasta lukuunottamatta kaikki jatkoivat seikkailijoihin. Ikäkausivastaavana vastuullani oli niin muiden akeloiden tukeminen pestissä kuin myös sudenpentuosaston eri tapahtumien järjestäminen ja organisointi. Pestini aikana saatiin mukaan myös sellaisia vanhoja jäseniä, jotka eivät olleet olleet mukana partiotoiminnassa vuosikausiin. Heidän tukeminen oli myös pestini keskiössä. Viestitytöissä myös jokaisen ikäkauden vastuuhenkilö istuu lippukunnan hallituksessa, jotta tieto kulkee sinne minne pitää.

Miten toimit hankalissa tilanteissa?

Pyrin pysymään rauhallisena, mutta samaan aikaan pyrin löytämään kuitenkin joko yhden tai useamman ratkaisun tilanteen selvittämiseksi. Yleensä puhumalla ja tilannetta purkamalla, myös ne solmut alkavat avautua. Jos olen itse mokannut, sanon sen ääneen ja pyydän asiaan osallisilta anteeksi. Ratkaisemattomat ongelmat ja konfliktit vain pahentavat tilannetta, eikä sen jälkeen kenelläkään ole kiva eikä turvallinen olo.

 

Piirihallitukseen valitaan uusia jäseniä syyskokouksessa 31.10.2021. Tänä syksynä etsitään vapaaehtoistuesta, lippukuntatuesta, kasvatuksesta, kasvusta sekä taloudesta ja yhteiskuntasuhteista vastaavia hallituksen jäseniä. Lisää avoinna olevista piirihallituspesteistä pääset lukemaan täältä.