Anni Alanko ehdolla piirihallitukseen

Järvi-Suomen Partiolaisten syyskokouksessa 20.11. valitaan uusi hallitus. Anni Alanko (Yöveden Waeltajat ry) on ehdolla kasvatuksesta vastaavaksi piirihallituksen jäseneksi.

Kuka olet, mistä tulet? Esittele itsesi.

Olen Anni Alanko Yöveden Waeltajista ja Ekin Partiosta Mikkelistä. Olen ollut partiolainen jo yli 10 vuotta, ja minulla on melko monipuolisesti kokemusta erilaista pesteistä partiossa.

Kerro oman partio-CV:si kolme tärkeintä tapahtumaa tai pestiä.

Tärkein pestini tällä hetkellä on pesti lippukunnanjohtajana Yöveden Waeltajissa. Pesti on minulle erityisen tärkeä, koska olen aloittanut partion Yöveden Waeltajissa 7-vuotiaana eli olen ollut toiminnassa mukana kauan. Minulle on tärkeää, että omalla kylällä säilyy lippukunnan toiminta, joten haluan myös tehdä asian eteen jotain merkityksellistä. Toinen tärkeä pesti on akelan pesti Ekin Partiossa. Olen toiminut Ekin Partiossa akelana nyt reilu vuoden, ja olen oppinut tänä aikana äärettömän paljon itsestäni, meripartiosta ja lasten ohjaamisesta. Olen oppinut erityisesti sen, kuinka paljon partiolla on merkitystä lasten kasvattajana. Jo vuodessa huomasin sudenpentulaumassani suuren kasvun ja kehityksen, mikä motivoi minua johtamaan kyseistä laumaa vielä toisen vuoden.

Tärkein viimeaikaisimmista tapahtumista on ollut viime keväänä käymäni PJPK. Kurssi opetti minulle nimensä mukaisesti todella paljon johtajuudesta. Vaikka johtajuudesta minulla onkin jo melko paljon kokemusta, niin oli mukava oppia syvällisemmin, mitä johtaminen on partiossa. Siellä kiinnostuinkin enemmän partion suuremmista toimielimistä eli piirin ja SP:n toiminnasta, koska ymmärsin, miten paljon vaikutusvaltaa niillä on. Oli myös hienoa oppia enemmän partion arvoista ja kaikesta siitä, mihin toiminta partiossa kaiken kaikkiaan perustuu.

Miksi sinut tulisi valita hakemaasi pestiin?

Minut tulisi valita kasvatusministeriksi, koska olen innokas oppimaan uutta. Pyrin oppimaan asioita monista eri aiheista ja tykkään olla moniosaaja. Moniosaajana hienointa on se, että pystyn toimimaan muille ohjaajana ja antamaan neuvoja, mikä on minusta todella hienoa. Nautin siitä, jos saan olla muille se henkilö, jolta he tulevat kysymään neuvoa ja kuka saa ohjeistaa muita. Tällöin koen, että olen todella heidän luottamuksen arvoinen. Minulla on myös kasvatuksesta melko paljon kokemusta, sillä olen johtanut elämäni aikana sekä sudenpentuja että tarpojia, joten eri ikäisten kasvatus partiossa on tullut tutuksi. Haluan mahdollistaa kaikille partiolaisille mahdollisuuden kehittyä ja jonakin päivänä itse siirtää omia tietojaan ja taitojaan muille partiolaisille.

Millaisissa tilanteissa olet epämukavuusalueellasi, miten selviydyt siitä?

Epämukavuusalueellani olen silloin, kun minun pitää tehdä päätöksiä, varsinkin jos ne koskettavat muita ihmisiä tai kyse on rahasta. Tällaisia tilanteita on partiossa esimerkiksi budjetin suunnittelu lippukunnalle. Selviän näistä tilanteista kuitenkin ottamalla aina yhteyttä johonkin henkilöön, joka on osaavampi kuin minä. Samalla kun tämä toinen henkilö neuvoo minua, olen erityisen tarkkana toimintatavoista tai ajatuksista, joita voisin ottaa itselleni käyttöön, jotta ensi kerralla osaisin paremmin. Käännän siis aina käynnit epämukavuusalueellani oppimistilanteiksi.

Kolme sanaa, jotka kuvaavat sinua parhaiten hallitustyöskentelijänä

Hallitustyöskentelijänä olen vastuuntuntoinen, oppija ja tiimipelaaja.