Kirkkopäivät

Kirkkopäivät ja Lähetysjuhlat yhdessä

Kuva Kirkkopäivät logo

Kirkkopäivien ja Lähetysjuhlien yhteinen viikonloppu kokoaa Jyväskylän seudun asukkaat sekä kirkon työntekijät, luottamushenkilöt ja lähetysväen värikkääseen juhlaan keskelle Suomea toukokuussa 2019.

Kirkkopäivät julkaisevat ohjelmansa tammikuun alussa. Seuraa Kirkkopäivien kanavia!

Lisätietoa Kirkkopäivien nettisivuilta

Partiopuisto on osa kirkkopäiväohjelmaa

Me partiolaiset osallistumme Kirkkopäiville omalla tavallamme, leireillen. Kutsuttuina kaupunkileirille lähdemme innokkaana – partio kuuluu kaikille ja on hienoa päästä osallistumaan tällä tavalla.

Kirkkopäivien tapahtumanostot!

Karkottaako huono johtaminen nuoret seurakunnista?

lauantai 18.5. klo 12:00-13:00
Ylioppilastalo Ilokiven alakerta , Keskussairaalantie 2, 40600 Jyväskylä

Eikö seurakuntasi olekaan pullollaan nuoria vapaaehtoisia?  Vapaaehtoisten vähyys asettaa seurakunnat haastavaan tilanteeseen myös johtamisen näkökulmasta. Nuorten aktiivisuus laskee dramaattisesti rippikouluiän ja isosena toimimisen jälkeen. Onko usko hyvän tekemiseen ainoa vapaaehtoisten motivaatiotekijä, jonka seurakunnat tunnistavat?

Paneelin asiantuntijajoukon tavoitteena on herättää ajatuksia ja antaa eväitä ongelman ratkaisemiseen. Keskustelemassa Helsingin hiippakunnan piispa Teemu Laajasalo, Nuori Kirkko ry:n toiminnanjohtaja Sami Ojala,  Suomen nuorisoalan kattojärjestö Allianssi ry:n toiminnanjohtaja Anna Munsterhjelm, järjestöaktiivi ja piiriylilääkäri Timo Tuovinen sekä partionjohtaja ja toimintaterapeutti Reetta Suonpää. Paneelin juontaa Jari Nieminen Suomen Partiolaisista.

Kirkkopäivien ja Lähetysjuhlien huipennus on yhteinen juhlamessu Seminaarinmäellä

sunnuntai 19.5. klo 11.00
Juhlateltta, Seminaarinmäki , Keskussairaalantie 4, 40600 Jyväskylä

Juhlateltassa kajahtavat irlantilaissävytteiset virret, tervetuloa veisaamaan täysin palkein, hiljentymään, siunaamaan ja tulemaan siunatuksi!

Messussa saarnaa Lapuan hiippakunnan piispa Simo Peura ja hän toimittaa myös lähetystyöhön siunaamisen. Lähetysjuhlilla on uusien ulkomaantyöntekijöiden siunaamisen lisäksi muodostunut perinteeksi myös kesän isostehtäviin valmistautuvien siunaaminen. Nuoret ovat siten mukana vahvalla panoksella yhteisessä juhlassa, niin siunattavina kuin palvelemassa messun eri tehtävissä. Messun liturgina toimii seurakuntapastori Annemari Siistonen. Musiikista ja virsien irlantilaissävyistä vastaa kanttori Piia Laasonen yhtyeineen. Kolehdin kantaa partiolaiset.

Partion yhteistyö kirkon kanssa

Valtaosa lippukunnista ilmoittaa, että evankelis-luterilainen seurakunta on heidän taustayhteisönsä. Seurakunnilta tulee merkittävää taloudellista, tilallista ja toiminnallista tukea paikallisille partiotoiminnoille.

Kuva Kirkkopäivät Jyväskylässä logo