Lippukunnalle

Partiopuistomestari

 • hakee heti leirille saavuttuaan info-pisteeltä lippukunnan pussin, joka sisältää teltta-aluekartan, osallistujarannekkeet, tapahtumamerkit ja Leirilehtisen.
 • varmistaa, että oman lippukunnan väki löytää omalle teltta-alueelle
 • huolehtii, että leiri rakentuu sujuvasti klo 18 mennessä
 • ohjaa osallistujat aikataulun mukaisesti ruokailuihin ja ohjelmiin Huom! Perjantain Nuotiokirkkoon asetumme istumaan nuotion äärelle viimeistään klo 19.45!

Osallistuvilla lippukunnilla on nimettynä Partiopuistomestari.  Partiopuistomestarille tiedotetaan kaikista leiriin liittyvistä, lippukunnalle tiedotettavista asioista. Mestari myös vastaa oman lippukunnan leiri-alueesta annettujen ohjeiden mukaisesti. Kaikki ohjeet ja Partiopuistoa koskevat viestit lähtevät Partiopuistomestarin lisäksi lippukunnanjohtajalle ja lippukunnan ohjelmajohtajalle.

Leiri-infra

Leiri syntyy lippukunnista telttoineenTeltat on kaavoitettu Kirkkopuiston alueelle ja jokaiselle lippukunnalle osoitettu oma teltta-alue ja telttaresurssi.

Huom! Telttojen pystytykseen käytetään erikseen hankittuja telttapainoja, komposiittikiviä. Telttatikkuja ja -kiiloja ei saa työntää maahan!! Telttapainot jaetaan teltta-alueille raksan aikana perjantaina. Niitä saa lisää Gummeruksenkadun varresta, niille osoitetulta lavalta. Tätä varten on nokkakärryjä.

Kuva leirialueesta

Lippukunnan teltta-alue

Lippukunnan teltta-alueella on suotavaa näkyä lippukunnan ilme; kyltti, jossa nimi/kaupunginosa. Leirissä vierailee paikallisia kaupunkilaisia, kirkkopäiviin osallistuvia ja muita tapahtumasta kiinnostuneita. Lippukunnilla on siis mahdollisuus markkinoida toimintaansa leirillä.

Jokaisessa teltassa partiolaisten kanssa nukkuu yksi aikuinen. Lippukunnasta tulee leirille osallistua yksi täysi-ikäinen alkavaa kymmentä alaikäistä kohti.

Teltat

 • Leirialuekartassa on sijoitettu lippukunnat teltta-alueille ja kirjattu telttatarve. Mikäli lippukunnalla ei ole kyseistä telttaa, kysykää lähilippukunnalta tai saman teltta-alueen toiselta lippukunnalta lainaksi.
 • TELTTAKIILOJA JA -TIKKUJA EI TARVITA. Kirkkopuistossa ei saa tökkiä MITÄÄN maahan (puiston kastelujärjestelmä vaurioituu!) Kirkkopuistossa on valmiina telttapainoiksi hankitut komposiittikivet.
 • Kaminoita tai muita tulisijoja ei oteta mukaan.

Lippukunnan kyltti tai banderolli

 • HUOM! Kylttiä ei saa tökätä maahan!

Ohjelmaa varten

 • Saksia – monet! Etenkin kangassaksia.
 • Tusseja
 • Vintilä ja teriä (muutama, n. 12mm)
 • Vasaroita 3-4 kpl
 • Sahoja 3-4 kpl
 • Pressu (sahauspisteelle)

Saapuminen

Lippukunnat saapuvat Kirkkopuistoon osallistujineen perjantaina klo 15 alkaen. Leirin tulee olla rakentunut klo 18 mennessä.

Partiopuistomestari

 • hakee info-pisteeltä lippukunnan pussin, joka sisältää teltta-aluekartan, osallistujarannekkeet, tapahtumamerkit ja Leirilehtisen.
 • varmistaa, että oman lippukunnan väki löytää omalle teltta-alueelle
 • huolehtii, että leiri rakentuu sujuvasti klo 18 mennessä
 • ohjaa osallistujat aikataulun mukaisesti ruokailuihin ja ohjelmiin Huom! Perjantain Nuotiokirkkoon asetumme istumaan nuotion äärelle viimeistään klo 19.45!

Lähteminen

Leiri päättyy lauantaina klo 16. Kaikki partiolaiset kokoontuvat yhteen isoon sisaruspiiriin kirkon ympärille. Lähtöhuudon jälkeen lippukunnat purkavat omat teltat ja palauttavat komposiittikivet niille osoitettuun paikkaan Gummeruksenkadun varteen.

Leiri tyhjenee klo 18 mennessä.

Gummeruksenkadun puoleiset kadunvarsipaikat on tarkoitettu ensisijaisesti lippukunnan tavaroiden tuomiseen ja pois hakemiseen (pysähdys max 5min.). Erillistä pysäköintialuetta autojen säilyttämiseen leirin ajaksi emme voi järjestää.

Partiopuistosta löytyneitä tavaroita voi tiedustella Jyväskylän Partiotoimistosta. Löytötavaroita säilytetään toimistolla juhannukseen saakka.

Partiotoimisto
Puistokatu 11
40100 Jyväskylä

terhi.takkinen@partio.fi
050 363 6408

Mahdollisuus ansiomerkkien jakamiseen

Perjantai-iltana n. klo 21, Partiolaisten Nuotiokirkon jälkeen, on lippukunnilla mahdollisuus käyttää bändillä ollutta stagea omien ansiomerkkiensä jakoon. Tämä ohjeistetaan paikan päällä, kun Nuotiokirkko ja televisiointi on päättynyt.

Jakohetki on kaikille avoin ja siihen voi jäädä yleisöksi.

Ikäkaudet leiriohjelmassa

Leiriohjelma

Leirillä on lippukuntien edustajista koottu ohjelmatiimi, joka suunnittelee leiriohjelman kullekin ikäkaudelle. Ohjelman toteuttavat lippukunnat leirissään.

Sudenpennut, seikkailijat ja tarpojat suorittavat ikäkautensa ohjelmaa leirissä erillisinä ohjelma-aikoina.

Samoajat suorittavat palvelutehtävää, joka tehdään yhteistyössä Kirkkopäivien kanssa.

 • Perjantai
  • Kaikki samoajat kokoontuvat info-teltalle klo 16.45 tehtävänjakoon
 • Lauantai
  • Kaikki samoajat kokoontuvat info-teltalle klo 9.00

Vaeltajat ja aikuiset huolehtivat lippukunnan teltta-alueesta, vetävät ohjelmaa ja toimivat saattajina. Joutilaat vaeltajat ja aikuiset toimivat talkoolaisina aikuisten kahvipisteellä, ruuan jakelussa, käsienpesulinjan ja ruokailun sujuvuuden ohjaajina.

Ohjelma osallistujasivulla

Varainhankinta

Leirialueelle järjestetään kolme myyntipistettä. Myyntipisteet ovat  myyntiin osallistuvien lippukuntien yhteiset ja niissä myydään määriteltyä tuotetta.

 • letut ja kahvi/tee/pillimehu
 • makkarat/pillimehu
 • trangia-popcornit/pillimehu

Myynnistä tulevat tuotot kerätään yhteiseen kassaan ja jaetaan myyntiin osallistuvien lippukuntien kesken tasan. Myyntiin osallistuvat lippukunnat kartoitetaan ilmoittautumisajan jälkeen.
Käytännöistä lisää kirjeessä tämän sivun alaosassa.

Turva

Kirkkopäivät huolehtivat leirin ajan puiston yleisturvasta ympärivuorokautisesti. Partiopuiston leiriturva huolehtii leirin perusturvasta kuten kevyt ensiapu.

Partiopuiston oma EA-piste sijaitsee kaupunginkirkon pääoven edustalla ja päivystää ensiapu-asioissa koko leirin ajan.

 

Ella Takkinen p. 045 112 5566
Pinja Korvenoja p. 040 824 5158

 

Lippukuntien yhteyshenkilö telttoihin ja varainhankintaan liittyen:

Jani Repo
Jyväskylän Partiolaiset ry
jani.repo@partio.fi


Laskutus

Leirin laskutus tapahtuu lippukunnittain. Laskutus hoidetaan Järvi-Suomen Partiopiiristä ilmoittautumisen jälkeen, huhtikuun aikana.

Materiaalia lippukunnan avuksi

Partiopuisto – Lippukunnan kirje partiolaisen kotiin

Partiopuisto – Kirje lippukunnalle

Partiopuisto – Leirialue

Partiopuisto – Varainhankinta