Kilpailukutsu

Merkkipäivät 2024 kilpailukutsu

Ensikertalainen tai kokenut kisaaja, tervetuloa kilpailemaan partiotaidoissa Järvi-Suomen Partiolaisten kevätkisoihin!

Samoaja- ja vaeltajasarjojen (SiPu-RuHa) piirinmestaruudet ratkotaan Varkaudessa 4.-5.5.2024. Kyseessä on kaksivuotinen kokeilu, jossa yösarjat kilpailevat keväällä ja päiväsarjat syksyllä.

Luvassa on kaikille kaikkea. Aloittelijalle tai mukavuudenhaluiselle kilpailu sopii hyvin, sillä yörasti suoritetaan lämpimässä sisätilassa. Kokeneille kisaajille on luvassa haastavia tehtäviä, mutta tasapainona luvassa on hyvät yöunet. Yöpymisvarusteita ei tarvitse kantaa kisan aikana, joten kilpailu on johtajahuoltoa parhaimmillaan.

Kisa kulkee helppokulkuisessa ja tasaisessa kaupunkimaisemassa. Kilpailukeskuksen pihassa pääset nauttimaan ilmaisesta parkkipaikasta. Julkisella saapuville 1,5km matkalla kilpailukeskukseen saat esimakua kilpailun maastosta. Voit saapua kisaan jo perjantaina ja nauttia koko viikonlopun pohjois-savolaisesta tehdaskaupungista.

Säännöt

Kilpailussa noudatetaan Suomen Partiolaisten 1.4.2019 voimaan tulleita partiotaitokilpailujen sääntöjä (partio.fi).

Osanotto-oikeus

Osanotto-oikeus on Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry:n vuoden 2024 jäsenmaksun maksaneilla partiolaisilla. Lisäksi kilpailuun voivat osallistua ilman jäsenmaksun maksamista partioon tutustujat, jos he eivät ole aiemmin osallistuneet partiotaitokilpailuun kilpailijana, sekä ulkomaisten partiojärjestöjen jäsenet, joilla on oma voimassa oleva vakuutus ja vakuutustodistus esitetään ilmoittautumisen yhteydessä.

Sarjajako

Kilpailuvartion jäsenten iät lasketaan vuoden 2024 loppuun mennessä täytetyin vuosin.

SiPu (samoajat)

Kilpailuvartiossa on neljä 14–18-vuotiasta jäsentä. Kilpailuvartion yhteenlaskettu ikä saa olla korkeintaan 68 vuotta. Kilpailureitin pituus on sarjassa on n. 15 kilometriä

Kisassa on vain yksi samoajasarja SiPu eli kaikki samoajat kilpailevat samassa sarjassa.

RuHa (vaeltajat ja aikuiset)

Kilpailuvartiossa on kolme vähintään 18-vuotiasta jäsentä. Kilpailureitin pituus on n. 15 kilometriä. 

Kisassa on vain yksi vaeltajasarja RuHa eli kaikki vaeltajat (ja aikuiset) kilpailevat samassa sarjassa.

Ilmoittautuminen ja osallistumismaksu

Kilpailuvartion johtaja ilmoittaa vartionsa kilpailuun Kuksassa tästä linkistä (kuksa.partio.fi).

Kilpailun ilmoittautuminen alkaa helmikuun aikana ja päättyy 21.4.2024. Ilmoittautumiseen tarvittavia tietoja voi muokata ja lisätä ilmoittautumisajan loppuun saakka. Osallistumismaksu 95 €/vartio.

Ilmoittautumisen yhteydessä tulee ilmoittaa vartion perustietojen lisäksi

  • Erityisruokavaliot (nimi + erityisruokavalio)
  • Iltapalan ja aamupalan määrät (5 €/hlö)
  • Huoltajapakettitarve (20 €/kpl)
  • Yöpymistarve pe-la yönä

Osallistumismaksu sisältää kilpailussa jaettavan materiaalin, mahdolliset kuljetukset kilpailun aikana, lämpimän aterian kilpailun jälkeen ja peseytymismahdollisuuden kilpailun jälkeen sekä palkinnot. Kilpailukeskukseen voi tulla yöpymään pe-la yönä. Vartion ei tarvitse kantaa yöpymistarvikkeita kilpailussa, sillä yörasti on kilpailukeskuksen sisällä.

Kilpailusta poisjäävän vartion maksuja ei palauteta, mutta lippukunta voi asettaa tilalle toisen vartion samaan sarjaan. Osallistumismaksu laskutetaan ennen tapahtumaa.

Huoltajat

Jokaisen kokonaan alaikäisistä kilpailijoista koostuvan vartion tulee nimetä täysi-ikäinen huoltaja ilmoittautumisen yhteydessä ja antaa puhelinnumero, josta huoltaja on tavoitettavissa koko kilpailuviikonlopun ajan. Yksi huoltaja voi toimia huoltajana useammalle vartiolle. Paikan päälle saapuville huoltajille tarjotaan mahdollisuus ostaa kilpailuviikonlopulle huoltajapaketti.  

Huoltajapaketin varaaminen tapahtuu kilpailuvartion ilmoittautumisen yhteydessä. Huoltajapaketti (20 €) sisältää lattiamajoituksen (perjantai-) lauantai-sunnuntaiyöksi, lauantaina lounaan sekä päivällisen ja sunnuntaina lounaan. Huomaathan, että kaikki ruokia ei välttämättä ole tarjoilla kilpailukeskuksessa. 

Yhteystiedot

Kilpailunjohtaja
Annina Koskinen, Partio-Unnukka
040 728 0528
annina.koskinen@partio.fi

Tehtäväluettelo

Tehtäväluettelo