Luonto

Tälle sivulle keräämme ideoita luontoon liittyvistä etäpartioon sopivista tehtävistä.

Etätalviretki (Liperin Kokkoveikot)

Retki toteutetaan erilaisilla bingoilla, joita on jokaiselle ikäkaudelle. Lisäksi on ryhmien omat tapaamiset lauantaina ja sunnuntaina porrastetusti yhdessä paikassa, jossa on tehtäviä eri ikäkausille. Retki aloitetaan ja lopetetaan Teamsin tai muun sovelluksen kautta. Punaisena lankana on se, että bingossa on tehtäviä, jotka kaikki tekevät. Yhteenkuuluvuuden tunnetta luodaan oman WA -ryhmän kautta, johon lähetetään fiiliksiä, kuvia ja videoita.

sudenpentujen bingo

Seikkailijoiden bingo

Tarpojien bingo

Samoajien bingo

Perhepartion bingo

Aikuisten bingo

Majaretki (Ekin partio)

Ilmoittautuneille lähetetään retkikirjeessä ennakkoon retken aikataulu ja aktiviteetit ohjeineen. Lisäksi retkellä on mysteeritehtäviä, jotka lähetetään osallistujille ennalta määrittelemättömään aikaan noin 3 tunnin välein. Jokainen saa suorittaa tehtäviä omassa aikataulussa. Lähetettyjä kuvia pääsee katselemaan yhteisestä kuvakansiosta.

Kokemuksia: Retki vedettiin WhatsAppin kautta, joka koettiin hankalaksi alustaksi, mutta muuta ei keksitty. Tehtäviä/mysteeritehtäviä oli yhtenä päivänä majanrakentamisen lisäksi 5 kpl. Retkellä ei suoritettu merkkejä. Merkittömyys koettiin hyväksi, sillä perheille ei tullut suorituspaineita. Seuraavana päivänä sai jokainen askarrella itselleen majaretki-mitalin.

Oli kyllä todella innostava ja kiva retki! Retkeläisillä oli paljon asiaa retkipäivän aikana ja kuulumisia kodin välillä käytiin ahkeraan. Tästä innostui koko lippukunta, kun laitettiin pari kuvaa yhteiseen WA-ryhmäämme. Ja toimisi varmasti ihan kaikille ikäkausille sekä perhepartioon että aikuisillekin.

Koko lippukunnan yhden yön etäretki (Puijon Pakertajat)

Retkivartioilla on omat WA-ryhmät, pienimmät ovat mukana koko perheen kanssa, joten saadaan evp-perheenjäsenet myös mukaan. Haikilla käytiin ulkona ohjatusti. Leirimerkki askarrellaan kotoa löytyvästä kierrätysmateriaalista. Retken perinteinen aikataulu on käytössä, iltanuotio videon välityksellä jne.

Omatoimipartio (Westendin Metsänkävijät)

Omatoimipartio on kaikille avointa partiotoimintaa, jota voi harrastaa missä ja milloin vain, esimerkiksi yksin, perheen kesken tai kaveriporukassa. Aiempaa partiotaustaa ei tarvita. Tähän Westendin Metsänkävijöiden kehittämään partiomuotoon ja seikkailuretkiin voit tutustua täältä.

Yhteisöllinen istutusidea

Kolon ulkokatokseen viedään valmiiksi säkki multaa, istutuspurkit ja siemenet. Jokainen käy omalla ajallaan istuttamassa oman kukan ja tuo sen esikasvatuksen jälkeen yhteiseen kukkapenkkiin.

Etäpartiokisat

Vie kylmät rastit maastopolun varteen, vastaukset kuvina / videoina, lopuksi arvotaan pienet palkinnot.

Meidän metsä

Vaadittavat työkalut ja varautuminen:

  • Opastus nuorille.
  • “Meidän Metsän” voi toteuttaa yhdessä Kevätseurannan tehtävien kanssa.
  • Ikäluokat: Sudenpennut – Seikkailijat
  • Ilmoituksia ylös ottava ohjaaja

Sudenpennut ja seikkailijat osana retken suunnittelua voivat ottaa ylös ja laskea erilaisia eläimiä, joita näkevät viikon kuluessa. Haastetta voi lisätä seikkailijoiden kohdalla, tai ehkä jopa nostaa tarpojiin lisäämällä vaatimuksiin tarkan eläinlajin. Samaan aikaan kun suunnitelmat retkestä ilmoitetaan, ilmoitetaan myös kuinka monta mitäkin eläintä on nähnyt. Ohjaaja kerää tiedot nähdyistä eläimistä lukuina ja kokoaa ne nähtäville. Tieto jaetaan osallistuneiden kanssa: ”Meidän metsässä on…” Miten paljon erilaisia eläimiä he ovatkaan nähneet viimeisen viikon aikana!

 

Siisti BiitsiKuva Merkki pyöreä 2019

Siisti Biitsi -kampanja on myös sellainen, mitä voimme toteuttaa oman lähipiirin kanssa luonnossa. Rekisteröi siis roskien keräilysi rannoilta SiistiBiitsi -sivulle ja tilaa piiriltä merkki itsellesi! Merkkejä jäljellä rajoitetusti.

Lue ohjeet piirin Siisti Biitsi -kampanjasivuilta