Syksy pimenee pikkuhiljaa ja sateet lisääntyvät. Kuitenkin vielä olisi monta kuukautta aikaa toteuttaa ohjelmapainotuksen, Ulos koloilta, mukaisia koloiltoja. Mutta jos ei mennä metsään, niin minne sitten?

Järvi-Suomen piirin alueelta löytyy paljon sisäkohteita, minne voi lähteä oman ryhmän tai vartion kanssa vierailemaan. Jos ideat ovat lopussa, tässä muutamia vinkkejä mielenkiintoisiin ja ikimuistoisiin koloiltoihin.

Sudenpennut

Sudenpennun jälkiin ja askeliin kuuluu paljon kololla olemisen lisäksi lähiympäristössä liikkumista. Hyviä vierailukohteita on mm. paikalliset uima,- ja liikuntahallit, joissa on mahdollisuus toteuttaa Liikunta-jälkeä. Kierrätyskeskus, vedenpuhdistamo ja kirpputori ovat myös oivia vierailukohteita ryhmän suorittaessa Ympäristönsuojelu-jälkeä.  

 

Seikkailijat

Seikkalijaohjelman ja taitomerkkien suorittamiseen ja saamiseen vaaditaan aktiviteetteja ja retkiä. Sisäliikuntahallit, kuten esimerkiksi koulun salit, ovat hyviä kohteita suorittaa seikkailijan liikunta-aktivitteettia. Myös seikkalijoiden Kierrätys-merkin osana voisi olla mielenkiintoista vierailla kierrätyskeskuksella tai muulla vastaavalla. 

Tarpojat

Tarpojille koloillat voivat olla sisällöltään syventävämpiä. Esimerkiksi poliisilaitos ja paloasema sopivat vierailukohteiksi Yhteiskunta toimii-aktiviteettiin. Myös vanhainkoti on hyvä vierailukohde tähän aktiviteettiin. Vaikuttaminen-aktiviteettiin tarpojavartio voi sopia vierailun kunnanvaltuustoon tai nuorisovaltuustoon. Vartio voi haastaa toisen lippukunnan tarpojavartion pallopeliin tai muuhun turnaukseen sisäliikuntahallissa samalla, kun suorittaa Selviytymistarpon Fyysinen treeni-aktiviteettia.