Meripartio ei ole vain suurten järvien ja meren rannalla asuvien partiolaisten etuoikeus. Tästä jutusta löydät viisi vinkkiä siihen, kuinka meripartiotoimintaa voi toteuttaa myös maapartiossa.

  1. Harjoitelkaa merimerkkejä, solmuja ja muita meripartiolaisten tarvitsemia taitoja. Partio-ohjelmasta löytyy jokaiselle ikäkaudelle monia meripartioon liittyviä merkkejä ja aktiviteetteja, jotka sopivat suurilta osin myös maapartiolaisille. 
  1. Tutustukaa vesiympäristöön. Ihmetelkää esimerkiksi lähirannan elämää ja pohtikaa, kuinka voisimme jokapäiväisellä toiminnallamme suojella meitä ympäröiviä vesialueita. 
  1. Lähtekää vesille. Oma laivasto ei ole pakollinen meripartioaktiviteettien suorittamiseen. Monien kaupunkien ja kuntien alueella vuokrataan kanootteja ja kajakkeja usein hyvään hintaan. Miltä kuulostaisi esimerkiksi oman ryhmänne melontaretki lähivesistöä ihmettelemään, tai kesäleirin johtajahuolto auringonlaskussa meloen? 
  1. Ottakaa yhteyttä paikalliseen pursiseuraan, ja ehdottakaa yhteistyötä. Näin mahdollistuu myös purjehtimisen kokeilu, eikä omaa venettäkään tarvita. 
  1. Osallistukaa valtakunnalliselle ja kansainväliselle Satahanka-partioleirille. Leirille ovat tervetulleita kaikki tarpojat ja sitä vanhemmat partiolaiset, eikä aiempaa purjehdus- tai meripartiotaustaa tarvita, leirillä nimittäin kyllä oppii. Seuraavan Satahangan aikaa ei vielä ole päätetty, joten kannattaa pitää korvat höröllä ja silmät auki!