Suurleiri on lähempänä kuin aavistatkaan.

Kajon leirinjohtajien tervehdys   

Tuntuu ihan uskomattomalta, että taas partiosyksy alkaa tavallisesta partioarjesta poikkeavissa tunnelmissa. Takana on partiokesä, jota leimaa monien partiotapahtumien peruuntuminen koronatilanteen takia ja edessä edelleen syksy, joka sinnikkäästi haluaa pysyä poikkeuksellisena. 

Ei ole liioiteltua sanoa, että Kajoa on valmisteltu epävarmemmissa olosuhteissa kuin mitään muuta suurta partiotapahtumaa Suomessa koskaan aiemmin. Maailmanlaajuinen pandemia on haastanut kaikkea partiotekemistä eikä vähiten kansainvälisen finnjamboreen valmistelua. Leiriä on suunniteltu meille ja teille kaikille sadoissa kodeissa ympäri Suomen hohtavien näyttöjen ja etäyhteyksien välityksellä. Monet suunnittelutiimeistä eivät ole vielä koskaan tavanneet toisiaan livenä. Tavoitteena on päästä yhdessä leireilemään jo alle vuoden päästä turvallisesti ja vastuullisesti. Käsidesiä ja pesupisteitä on Kajolla varmasti ennätysmäärä aiempiin leireihin verrattuna! 

Kajon koneisto pyörii ja rullaa 

Kuluneen vuoden aikana on tapahtunut paljon. Siinä missä viime syksynä meillä oli leirille nimi, tavoitteet, raamit ja kymmenkunta tekijää, on meitä nyt jo satoja tekijöitä, kaavapiirustuksia, leiribiisi ja ruokalistasuunnitelmia. Leiri alkaa tuntua koko ajan todellisemmalta, kun suunnitelmat muuttuvat oikeiksi asioiksi! 

Lippukuntien on hyvä valmistautua Kajon tuloon nimeämällä joukostaan ”Kajarin” eli Kajon yhteyshenkilön, jonka kautta kaikki tärkeä informaatio leiristä tavoittaa lippukunnan varmasti. Joko sinä tiedät oman lippukuntasi Kajarin? 

Lippukunnissa on myös hyvä suunnitella, miten leiritaitoja voisi harjoitella osana koloiltoja ja pienempiä retkiä, kun mahdollisuudet isommille leireille osallistumiseen ennen Kajoa ovat olleet aika vähäisiä. Ilmoittautuminen Kajolle aukeaa jo vuoden lopussa. Siinäpä näin pimeiden kynttiläiltojen lähestyessä jo hyvä lahjaidea pukinkonttiin: Lahjakortti Kajolle osallistumiseen. 

Himmeästä valosta hehkuvaan Kajoon 

Tulevan vuoden aikana tapahtuu vielä paljon. Kajon pestejä aukeaa kasapäin haettavaksi, leirin ohjelmasta ja tarinasta paljastuu kaikenlaista tietoa (ei kuitenkaan liikaa, sillä partiossa pitää olla yllätyksiä), ja vihdoin heinäkuussa pääsee astumaan bussiin, jonka nokka suuntaa kohti Evoa. 

 Juuri nyt leireily tuhansien partioystävien kanssa voi kuulostaa utopialta. Niin se meistäkin vielä välillä tuntuu, kun niin paljon on ollut eristäytymistä ja etäällä pysyttelyä. Tarve kohtaamiselle ja yhdessäololle on valtava. Me teemme hartiavoimin töitä, että Kajosta tulee paras paikka kohdata partioystävät eri puolilta Suomea ja löytää niitä uusia elämän mittaisia ystävyyssuhteita. 

Yhdessä me partiolaiset teemme Kajosta loistavan!  

Lisätietoa Kajosta

kajo2022.fi

Facebook

Instagram