Petosen Polunetsijöissä toimii noin kuukausittain kokoontuva aktiivinen vaeltajaryhmä, jonka kokoontumiskerroilla suurta osaa näyttelevät nuotioletut ja makkarat. Toimintaa tehdään meillä osallistujien ehdoilla ja ryhmäläiset saivat vaikuttaa suunnitteluun. 

Vaeltajaluotsi auttaa ryhmää

Vaeltajaluotsina vastaan ryhmän toiminnan järjestelyistä, hankin herkut sekä materiaalit ja suunnittelen pientä ohjelmaa kokoontumiskerroille. Isommat projektit, kuten nyt syksyllä järjestetyn syysvaelluksen, suunnittelusta vastaa ryhmäläiset. Kuukausittaiset kerrat pidetään mahdollisimman matalakynnyksisinä, jotta jokainen pystyy tulemaan rentoutumaan partioharrastuksen pariin. Tällä tavoin pyritään myös houkuttelemaan uusia vaeltajaikäisiä toimintaan mukaan.

Vaeltajaikäisen elämä voi olla hyvinkin kiireistä, opiskelujen ja töiden täydentämänä. Usealla vaeltajaikäisellä on pesti jos toinenkin partion parissa, jolloin oma harrastaminen voi jäädä vähemmälle. Ilman erillistä toimintaa oman vaeltajatoiminnan suunnittelu ja toteutus voi jäädä takasijalle. Olisi siis hyvä tarjota vaeltajaikäiselle mahdollisuus ihan vain harrastaa.

Toiminta suunniteltiin yhdessä ryhmäläisten ja luotsin kanssa.

Yhteistyötä ja helppoa tekemistä

Ryhmään kuuluu kourallinen PePon omia vaeltajia, mutta toiminta on avointa myös muiden lippukuntien vaeltajille, jos omasta lippukunnasta ei toimintaa löydy. Kaksoisjäsenyyden avulla vaeltajaikäinen voi saada harrastukseensa monipuolisuutta ja lippukunnille avautuu mahdollisuus tehdä yhteistyötä uudella tavalla.

Suosittelen lämpimästi jokaista lippukuntaa järjestämään edes jonkinasteista toimintaa omille vaeltajilleen, vaikka vaeltajia ei olisi kuin muutama koko lippukunnassa. Myös yhteistyö lippukuntien välillä on kultaa! Toiminnan ei tarvitse olla mitään HC-partiokamaa, vaan ihan nuotiolettujen ääressä saa ohjelmaa suoritettua eteenpäin ja vaeltajakin saa enemmän vastinetta omalle jäsenmaksulleen.

Myös partiokoirat ovat tervetulleita!