Vuotta 2019 on eletty jo muutamia päiviä, joten juuri nyt on hyvä hetki katsoa eteenpäin ja pohtia sitä, mitä vuosi tuo tullessaan.

Itselleni tämä alkanut vuosi tulee olemaan partiontäyteinen, aivan kuten edellinenkin vuosi, monen projektin voimin. Pestit oman lippukunnan seikkailijajoukkueen sampona, piirileiri Ryskeen some-mestarina, piiriviestijänä ja talvi-SM-kisojen 2020 viestintävastaavana vievät paljon aikaa. Toisaalta ne myös antavat paljon, niin tietoja ja taitoja, kuin uusia ystäviä. Pestien lisäksi vuoteeni tulee kuulumaan paljon leirejä ja retkiä, sekä esimerkiksi partionjohtajakurssi loppuvuodesta, jolle pääsen viimeinkin osallistumaan.

Alkaneen vuoden kunniaksi tein itselleni kuusi kappaletta partioon liittyviä uudenvuodenlupauksia:

Kuva Yhteisleikkiä Viivi Keinänen1. Lupaan oppia jotain uutta

Oli se sitten adventtikalenterien myynnin merkkaaminen Kuksaan, tai uusi leikki tai laulu, ehkäpä innostun jopa selvittämään, millaista partiotoiminta on muissa maissa.

2. Lupaan kasvaa partiolaisena

Siirtyminen uuteen ikäkauteen vaeltajaksi, tuo viimeiset kaksi partioihannetta, kehittää itseään ihmisenä ja etsiä elämän totuutta, mukaan. Olen ollut partiolainen jo kohta 11 vuotta, eli reippaasti yli puolet koko elämästäni. Silti kasvan joka päivä, tulen kypsemmäksi ja opin uusia asioita. Tätä kasvua haluan jatkaa tänäkin vuonna.

Kuva Kesäinen leikkihetki Viivi Keinänen

3. Lupaan haastaa itseni

Oman mukavuusalueen ulkopuolelle astuminen on joskus vaikeaa, ja pelottavaakin. Kun sen uskaltaa lopulta tehdä, on tulokset palkitsevia. Viime vuonna haastoin itseni esimerkiksi päätoimittamalla Satahanka XIII:n leirilehden ja toimimalla lippukuntamme retken muonittajana. Aina haasteiden ei tarvitse olla suuria, tärkeintä ovat niistä saatavat onnistumisen kokemukset. Ja vaikka aina ei onnistu, niin silloin kannattaa vain yrittää uudestaan.

4. Lupaan kokeilla jotain uutta

Yöllinen melontareissu, tiskaaja ja tiskijonon piristäjä Ryskeellä, vierailu partiotoimistolla… Vaihtoehtoja on vaikka kuinka ja valinnanvaikeus meinaa iskeä, ehkä kokeilen useampia?

Kuva Eräopaskurssi Juha Nurmi5. Lupaan yrittää saada ainakin yhden uuden partioystävän ja kasvatettua partioverkostoa ympärillä.

Yksi partion parhaista asioista on ehdottomasti kaverit, niin uudet kuin vanhat. On ollut kiva huomata, kuinka verkostot ovat kasvaneet vuosien varrella ympäri Suomen ja maailman. Tähän on vaikuttaneet pestit ja kurssit, sekä lukuisat leirit. Kasvaneet verkostot ovat tuoneet myös hienoja mahdollisuuksia esimerkiksi Buster-ajelun tai videontuotantoprojektin muodossa.

6. Viimeisimpänä, mutta ei vähäisimpänä, lupaan syödä ainakin yhden jäätelön ja uida ainakin kerran Ryskeen jokaisena päivänä.

Mitäpä sitä turhia selittelemään, toivottavasti voin pitää tästä kiinni.