Partio-Unnukan tarpojat Roni Tolonen, Ville Marjeta, Siiri Mertaniemi ja Nelma Luostarinen lähtevät välipäivien pakkasilla testailemaan, mikä olisi toimivin majoiteratkaisu tarpojaporukalle. Rakennustarkastaja Hugo-koira vahtii tarkasti tarpojien työskentelyä. Esiteltyjen majoitteiden testaaminen yöpymiseen on omalla vastuulla ja suositeltavaa johtajan valvonnassa. 

Pressuteltta ja rinkkakatos 4/5 Tarpojia ja koira pressukatoksessa

Pressutelttaa ja rinkkakatosta lähdetään rakentamaan pareittain. Roni ja Ville ottavat teltan rakentamisen haltuun, kun Siiri ja Nelma aloittelevat rinkkakatoksen suunnittelua. Pressuteltasta ja rinkkakatoksesta tulee ”kaikin puolin maksimaalisen hyvä”. Ainoaksi miinukseksi tarpojat keksivät sen, että lumi tulee helposti sisään. Ratkaisuna olisi kuitenkin tarpeeksi hyvä talvimakuupussi. Pressua tarpojat kuvaavat helpoksi ja nopeaksi majoiteratkaisuksi. 

 

Risumaja 1/5  

partiolaisia rakentamassa risumajaaRisumajan tarvikkeet löytyvät helposti maastosta. Rakennustarkastaja Hugo pitää risuista niin paljon, että päättää ottaa muutaman risut omiin leikkeihinsä. Majaa rakentaessa päästään myös muistelemaan, kuinka köytökset syntyvät. Valmis risumaja jää hieman reikäiseksi ja heikosti majaksi tunnistettavaksi. Vaikka köytöksen teko sujui mallikkaasti, tarpojat toteavat, ettei risumajan rakentamiseen ollut tarpeeksi hyviä tarvikkeita tai taitoja. Risumajassa yöpyminen tapahtuisi majan ulkopuolella, sillä kukaan tarpojista ei suostuisi menemään majan sisään romahtamisvaaran vuoksi. 

 

Sisämajoite 5/5  

Tarpojat avaavat kolon vuodesohvan ja avaavat suklaat kääreistään. Tiiviistä tunnelmasta huolimatta tämä on majoitteista mukavin ja lämpimin! Rakentamiseen verrattuna helppoa, mutta tekemisen meininki ja seikkailu jäävät uupumaan. 

 

Tuolin alla 4,5/5 

Tuoli on majoitteena pienikokoinen, sillä vain yksi tarpoja mahtuu majoitteeseen kerrallaan. Siiri kuvailee tuolia mukavaksi nukkumapaikaksi, vaikka sen alla haisikin pahalle luonnolle”. Kesällä Siiri ei tuolin alla nukkuisi, sillä silloin haju voisi olla vieläkin ällöttävämpi ja houkutella paikalle eläimiä. Tuoleja löytyy majoitteeksi useista paikoista, joten rakentelutaitoja ei erityisesti tarvita. 

 

 

 

Katsomo 2,5/5 

Tarpojat löytävät katoksellisen katsomon, joka toimii loistavasti majoitteena. Tilaa on runsaasti eikä rakennustaitoja tarvita. Jos eväät unohtuvat kotiin, penkkien alta voi kaivaa muiden unohtamia jämiä. Samalla pystyy seuraamaan jääkiekkoa. Ylhäällä katsomossa tuuli kuitenkin yltyy eikä suojaa juuri ole, minkä vuoksi katsomo on majoitteista kylmin.