Soitimme piirinjohtajallemme Antille ja kysyimme häneltä muutamia kysymyksiä. Kymmenen syväluotaavaa kysymystä paljastavat, kuka hän on partiolaisena.

  1. Kuva Antti MatikainenMoikka, kuka olet ja mistä tulet?

Elikkä olen Antti Matikainen, Kiteen Rajasamoojista, mutta tällä hetkellä olen Joensuussa töissä. Talo ja perhekin on siellä.

  1. Mitä teet tällä hetkellä partiossa?

Olen Järvi-Suomen Partiolaisten piirinjohtaja ja samalla Suomen Partiolaisten partioneuvos, eli kuulun partioneuvostoon. Partioneuvosto siis johtaa Suomen Partiolaisia.

  1. Mikä veti sinua nykyiseen pestiisi?

Nyt on itse asiassa menossa jo toinen kaksivuotiskausi. Aikanaan kun lähdin miettimään asiaa, halusin antaa oman panokseni partio-organisaatiolle ja tuntui siltä, että piirinjohtajana voin näin tehdä. Hain ja minut valittiin, nyt olen jatkokaudella. Haluan tarjota samanlaisia partiokokemuksia kuin aikanaan olen itse saanut.

  1. Onko jokin partiotapahtuma jäänyt erityisesti mieleesi?

Lapsuuden partioleirit ovat olleet mielekkäitä, ja haluan olla varmistamassa, että tällaisia järjestetään nuorille. Roihukin oli hieno kokemus. Myös piirinjohtajana on ollut tapahtumia, jotka ovat jääneet mieleen. Paljon on kaikenlaista ja mieleen jäävät niin pienet lippukuntaleirit kuin isot suurtapahtumatkin.

  1. Mikä on varhaisin partiomuistosi?

Muistan olleeni talvileirillä sudenpentuna, karkkia syötiin. Koloiltojakin tulee mieleen. Silloin seitsemänvuotiaana siellä puuhailtiin.

  1. Mikä on mielestäsi tärkeintä partiossa?

Nuorten osallistaminen, ja se, että nuorille tehdään. Tätä pitää välillä muistutella itselleen, mutta lasten ja nuorten vuoksi tätä tehdään.

  1. Onko jokin asia jäänyt harmittamaan sinua partiossa?

Yläasteikäisenä olin pois vähän aikaan. Nyt kun seuraan piirin nuoria, huomaan, että 13–17 vuotiaille on partiolla nykypäivänä paljon annettavaa. Olisi ollut mahtavaa saada myös niitä kokemuksia.

  1. Miten asian olisi voinut korjata / mitä olisit tehnyt nyt toisin?

Olisin voinut olla aktiivisempi ja hakea itse tietoa mahdollisuuksista.

  1. Montako ja millaisia partiohuiveja sinulla on? Mikä on lempihuivisi?

Minulla on omien lippukuntien Rajasamoojien ja (Kiteen) Karhupoikien huivit, piirihuivi, SP:n huivi, KoGi-huivi, KoGin metsähuivi, ja lisäksi vaihdettuja huiveja. Montako siinä nyt sitten onkaan. Lempihuivi, voiko piirinjohtajana vastata muuta kuin piirihuivin? Vastaan kuitenkin, että oman lippukunnan Kiteen Rajasamoojien huivi.

  1. Kenelle haluaisit, että soitamme seuraavaksi ja mitä haluaisit, että kysymme häneltä?

Soittaa voisi sellaiselle, joka on aloittanut nyt syksyllä laumanjohtajana, eli aloittanut oman sudenpentulauman vetämisen. Häneltä voisi tiedostella tehokkainta keinoa villiintyneen sudenpentulauman hillitsemiseen.