Tänä vuonna partioviikon teemana oli partiominän ja jonkun toisen minän tuominen esille. Meitä partiolaisia kun on joka lähtöön! Jollekin partio on paikka levähtää luonnossa arjen keskellä, toiselle paperitöitä ja kolmannelle uusia kavereita. Ei ole yhtä oikeaa tapaa olla partiolainen, tärkeintä on että nauttii siitä mitä tekee! Saimme vastaukset kolmelta eri partiolaiselta siihen, miten partio eroaa heidän arjestaan ja mikä partiosta tekee parasta

1.Kuka olet ja mistä tulet? 
2.Kauanko olet harrastanut partiota? 
3.Mitä teet partiossa? (kerro mahdollisista pesteistäsi) 
4.Mikä on mielestäsi partiossa parasta? 
5.Mitä teet partion ulkopuolella?
6.Miten partiosinä ja arkisinä eroavat toisistaan?

Anni Alanko, vaeltaja

 1. Oon Anni ja asun Mikkelissä.
 2. Oon harrastanut partiota ekaluokkalaisesta asti eli nyt melkeen 12 vuotta.
 3. Mun pesteihin kuuluu monta eri hallituspestiä. Oon osa Mikkelin seudun partiolaisten eli MiSPan hallitusta, ja lisäksi oon mun molempien lippukuntien, Yöveden Waeltajien ja Ekin partion hallituksissa. Johdan myös sudenpenturyhmää.
 4. Partiossa on parasta se että saa koko ajan oppia uutta. Jotenkin partiossa on ihan erilainen ympäristö kuin missään muualla, täällä on niin helppoa kokeilla erilaisia pestejä ja oppia samalla paljon kaikkea. Virheitä sattuu kaikille ja ne on ihan ok ja niistä aina selvitään, eli yksin ei koskaan tarvitse jäädä.
 5. Partion ulkopuolella valmistun nyt keväällä lukiosta, valmistaudun yliopiston pääsykokeisiin ja käyn töissä. 
 6. Partiominä ja arkiminä eivät oikeastaan eroa kovin paljoa toisistaan, molemmat istuvat yhtä paljon tietokoneen ääressä tekemässä hommia 😀
Partiominä (Kuva: Bea Janhonen)
Arkiminä

Siiri Niinivirta, aikuinen

 1. Oon Niinivirran Siiri ja tulen Järvi-Suomesta.
 2. Partioharrastusta on takana kymmenen vuotta.
 3. Olen Järvi-Suomen Partiolaisten piirinjohtaja ja partioneuvos. Etenkin piirinjohtajan pestissä tulee paljon tehtyä pestiä tietokoneella, etenkin kun piirimme on maantieteellisesti laaja. Tärkeimmät ”työkalut” tuntuvat piirinjohtajan pestissä johtamistaitojen lisäksi olevankin Teams, sähköposti, puhelin ja Excel. 
 4. Parasta partiossa on ihmiset ja mahdollisuus tehdä heidän kanssaan kehittävää ja kasvattavaa toimintaa.
 5. Partion ulkopuolella tutustun muuttamisen jäljiltä uuteen kotikuntaani, etsin töitä ja uusia retkikohteita, mm. linturetkiä varten. Koulutustaustani on metsäalalla, joten töissäkin on tullut paljon oltua ulkosalla.
Partiominä
Arkiminä

Sara Kettunen, tarpoja

 1. Oon Sara Kettunen ja tuun Kajaanista Kajaanin Korvenpojista.
 2. Oon harrastanut partiota 5 vuotta.
 3. Partiossa mä leireilen, oon partiokavereiden kanssa ja teen kaikkea mitä partioon kuuluu koska virallisia pestejä mulla ei vielä oo.
 4. Mun mielestä partiossa parasta on leirit ja kaverit sekä erilainen touhuilu ja tekeminen.
 5. Partion ulkopuolella mä käyn koulua, suunnistan, retkeilen ja teen käsitöitä. Partion ulkopuolella oon myös kavereiden ja perheen kanssa.
 6. Partiominä ja arkiminä erotaan siinä, että arjessa opiskelen eli käyn koulua ja käyn paljon urheiluharrastuksissa. Partiossa taas enemmän retkeilen, ulkoilen ja heittäydyn vaikka mihin hauskaan.
Partiominä (Kuva: Onni Pusa)
Arkiminä