Piiri kevätkokouksessa 25.4 jaettiin kolme piirin ansiomerkkiä. Nuutti Kuroselle (Juankosken korpikulkurit) myönnettiin piirin pronssinen ansiomerkki ja Lasse Pikkaraiselle (Kajaanin eränkävijät) sekä Asko Laukkaselle (Ekin Partio) myönnettiin  piirin kultaiset ansiomerkit.  Lassen merkin numero on 9 ja  Askon merkin numero on 10.  
 
 
Merkkien myöntöperusteista ja kevätkokouksen muista kuulumisista voit lukea tästä.
 
Ansiomerkin saaneet pääsivät piirin varajohtajan vappuiseen piinapenkkiin.

1. Mitä ansiomerkin saaminen merkitsi sinulle? 
2. Mikä on ollut hauskin kommellus, mitä olet partiossa kokenut? 
3. Wappukyssäri: Kumpi  on parempaa munkki vai tippaleipä?

Lasse

1. Piirin kultaisen ansiomerkin 9 saaminen, merkitsee toki paljon minulle ihmisenä. Sillä se on myönnetty siitä pitkäjänteisestä ja ansiokkaasta työstä partion eteen, jota olen tehnyt lippukunta ja piiritasolla. Mutta merkki laittaa myös ajattelemaan, että mitä jatkossa partiossa? En tiedä.  Yleensä näitä kultaisia ansiomerkkejä saaneet ovat jäähdyttelemässä partiotoiminnasta,. En tiedä oliko tämä myös myöntäjän signaali minulle, että nyt voisi antaa tilaa piirissä ja lippukunta tasolla nuoremmille tekijöille! Toisaalta, myöntöpuheessa korostettiin myös nykyistä panosta piirin toiminnassa, mm. koulutuksien kehittäjänä. Tästä voisi siis päätellä sen, että kultainen ansiomerkki on myönnetty myös esimerkillisestä partiokasvattajana olosta. Tämän partiokasvattajana olemisen noteeraminen merkitsee minulle paljon ja antaa uutta virtaa toimia jatkossakin  partion eritasoilla ja erilaisissa pesteissä. 

2. Ko-gi 91:lla jouduin metsästyskauden alkaessa metsästettäväksi, yhdessä muun kurssivartioni kanssa. 

3. Munkki kaikilla herkuilla. 

Asko

1. No kyllä se hienolle tuntuu. Ansiomerkit on silleen hieno juttu – niitä ei voi tilata. Aina on joku muu joka niitä esittää ja päättää. 

 2. Joskus Vj-kurssilla (nykyinen ROK) nostettiin kurssin johtajan Fiat puiden väliin… tai sitten  Myllärillä (Suopartion leirialue) yöherättäjät oli pöllineet kaikki lusikat, veitset ja haarukat ruokailuväline puuseista – syö siinä sitten aamupuuroa. 

3. Munkki ehdottomasti.

Nuutti

1. Oli todella mukava yllätys saada ansiomerkki. Kiitos paljon! 

2. Eräällä talviretkellä en meinannut saada kytevää kaminaa kunnolla palamaan, joten nohevana tarpojana päätin heittää suoraan sinol-pullosta hieman sytytysnestettä kaminan uumeniin. Yllätys yllätys, tuli tarttui nesteeseen jo ilmalennossa ja levisi pulloon. Siinä sitten seisoin puolarissa hölmistyneenä palava sinol-pullo käsissäni, kunnes joku karjaisi minulle ”Vie se pullo ulos!” Ulkona teltasta katseeni kohtasi ryhmänvetäjän kanssa, joka nähtyään minut palava pullo käsissäni jakoi saman hämmennyksen ilmeen. Ryhmänvetäjä nappasi pullon käsistäni ja tunki sen lumihankeen, eikä kellekään tai millekään käynyt onneksi mitään. Siksi tilanteen muistelu jälkikäteen on aina naurattanut. 

3. Vapun ehdoton herkku on munkit.