Viikko sitten, 17.-18.5.2019 Jyväskylän Kirkkopuistossa riitti touhua ja temmellystä, kun 400 partiolaista oli leiriytynyt Partiopuisto-leirille. Teltat kohosivat puistoalueelle perjantaina iltapäivällä ja seuraavan vuorokauden sisällä vietettiin perinteistä partioleirielämää iltanuotioineen, tiskijonoineen ja aktiviteetteineen. Alue oli koko ajan avoinna vierailijoille ja useat kaupunkilaiset ja Kirkkopäivien vieraat kävivätkin tunnustelemassa leiritunnelmaa. Leiri sai kiitosta niin vierailijoilta kuin osallistujiltakin.

Lotta Kananen, 10, Aarni Seppänen, 9, ja Kerttu Seppänen, 11, Viitasaaren Partiolaisista olivat viihtyneet kaupunkileirillä hyvin. Kerttu ja Lotta ovat harrastaneet partiota neljä vuotta ja Aarnikin jo kaksi ja kaikki ovat ehtineet jo usealle telttaleirille. Partiopuisto oli kuitenkin kaikille ensimmäinen kaupunkileiri.

– Onhan tämä ihan erilaista, yleensä ollaan leirillä metsässä, Kerttu pohtii.

Leirillä partiolaiset olivat pääseet tekemään erilaisia tehtäviä, kuten harjoittelemaan ensiapua ja kyselemään paikallisilta vinkkejä kiperiin paikallistuntemuskysymyksiin. Vapaa-ajalla he olivat leikkineet erilaisia leikkejä oman ryhmänsä kanssa.

– Oli kivaa myös päästä tapaamaan muita partiolaisia, Lotta kertoo. Partiopuistoon kokoontui leiriläisiä yhteensä 18 lippukunnasta Jyväskylästä ja lähikunnista. Viitasaarelaisia oli kuulemma nukuttanut hyvin myös keskellä kaupunkia.

– Ei jännittänyt nukkua täällä, mutta olihan se vähän outoa, kun yöllä kuului kaupungin ääniä, kertoo Kerttu. Kysymykseen siitä, osallistuisivatko haastatellut uudelleen kaupunkileirille, vastaus tulee kuin yhdestä suusta: Todellakin!

YLEn televisioima Nuotiokirkko nähtiin tänään 26.5.2019 klo 10 Yle TV1:llä. Tallenne on nähtävissä YLE Areenassa seuraavat 30 päivää.