Järvi-Suomen Partiolaisten ensimmäinen samoajaretki järjestettiin 24.-26.1.2020 Hirvijärvellä, Kuopiossa. Tästä jutusta pääset lukemaan, millaista Kaamoksella oli osallistujan näkökulmasta.

Moikka! Olen Bea, 15-vuotias samoaja ja olin viime viikonloppuna Järvi-Suomen Partiolaisten järjestämällä Kaamos-retkellä. Retki oli suunnattu vain samoajille ja se järjestettiin Hirvijärven leirikeskuksessa Kuopiossa. Osallistujia oli kaiken kaikkiaan noin 30!

Perjantai:

Perjantaina saavuimme omilla kyydeillä tai piirin yhteiskuljetuksella Hirvijärvelle noin kahdeksalta illalla. Tavarat omiin huoneisiin vietyämme, meillä alkoi yhteinen aloitus kodassa. Söimme täytettyjä patonkeja ja hedelmiä sekä paistoimme makkaraa. Meidät jaettiin vartioihin joissa leikimme muutamaakin eri ‘‘leikkiä’’ hakkasimme nauloja kilpaa ja muisteltiin eri mainoksia. Vartioita oli neljä, nimeltään Betoni, Salaatti, Veturi ja Hesburger (kaikki näistä olivat asioita joita osa osallistujista näki junamatkallaan Kuopioon). Meille kerrottiin retken säännöt ja lisää tietoa lauantain ohjelmasta. Sen jälkeen oli vielä vapaa-aikaa hiljaisuuteen asti, joka alkoi yhdeltätoista. Vaikka itse en silloin vielä mennyt nukkumaan..💤💤 

Lauantai:

Herätys ei onneksi ollut ihan kukonlaulun aikaan, vaan vasta noin kahdeksalta. Aamupalalla meillä oli tuoreita sämpylöitä, kaurapuuroa ja kaikkea muuta hyvää. Aamupalan jälkeen meillä alkoi rastirata, minun vartioni eli Betoni aloitti roolipeli-rastilla, joka oli kyllä hauska kokemus! Sen jälkeen suuntasimme miettimään omia arvojamme ja keskustelemaan katsomuksistammme. Sitten suuntasimmekin jo lounaalle! Lounaan jälkeen meillä oli ensimmäinen ulkorastimme, jossa pelasimme kyykkää. Suuri osa pelasi kyykkää ensimmäistä kertaa. Sää oli mahtava, lunta maassa ja aurinko paistoi. Seuraavaksi rastiradallamme oli vuorossa diaesitys oikeuslaitoksesta ja laeista. Tämä rasti herätti mielenkiintoista pohdintaa ja hyvää keskustelua. Rastiradan jälkeen oli päiväkahvit ja vapaaehtoinen nuotiokahviretki, ja sitten vapaa-aikaa ja kasvonaamioiden tekoa päivälliseen asti. Vapaa-aikana pelasimme korttia ja biljardia sekä vaihdoimme kuulumisia. Herkullisen päivällisen jälkeen oli vielä lisää vapaa-aikaa, kunnes alkoi sauna- ja paljuvuorot! Saunomisen ja paljuilun jälkeen oli mahdollista katsoa elokuvaa. Hiljaisuus alkoi taas yhdeltätoista, mutta saimme mahdollisuuden valvoa eri rakennuksessa. 

Sunnuntai:

Sunnuntaina herätys oli noin samaan aikaan kuin lauantainakin. Aamupalalla oli riisipuuroa, nam! Sen jälkeen saimme kuulla tärkeää tietoa kesätöiden (ja miksi ei muidenkin töiden) työhakemusten tekemisestä ja työhaastatteluihin valmistautumisesta. SItten olikin jo aika alkaa siivoamaan ja pakkaamaan kotimatkaa varten. Söimme vielä lounaan ennen kuin oli aika lähteä. Sanoimme näkemiin ja toivoimme näkevämme pian uudelleen!! 😘