FiSSc: Kustseglats (Tall Ships Race – Cruise in company)

Den här seglatsen bjuder på lite mer segling och du får upptäcka kuster lite längre bort! Seglatsen innehåller både övernattningar i hamn och segling dygnet runt. Du får lära dig mer om segling, hitta styrkor hos dig själv, träffa nya människor och uppleva fiilisen i det sammansvetsade gäng som besättningen blir. 

Denna kustseglats är en del av Navifators medverkan i Tall Ships Race (denna etapp är Cruise in company, dvs inte tävling) så du får uppleva den fina stämningen och internationella atmosfären.

Seglatsen arrangeras i samråd med SFV:s studiecentral.

Målgrupp och förhandskrav: Seglatsen riktar sig främst tillexplorerscouter och roverscouter, men också äldre ledare är välkomna. Du bör haseglat en del i skärgårds- eller kustområden tidigare och bör ha deltagit iminst en seglats med övernattning.

Plats: seglatsen ordnas på s/y Navigator med start från Helsingfors och avslut i Tallinn.

Hur tar vi oss dit: Till Helsingfors kommer du enkelt med bussar eller tåg från hela landet. Hem från Tallinn kan man till exempel ta sig med färja. Antagligen koordineras hemfärden för den som vill, men detta klarnar då besättningen och skepparna är fastslagna. 

Hur sover vi? Vi sover ombord på båten; ofta i en hamn men någon natt också i skift medan vi seglar.

Deltagaravgift: 154 € (Reseunderstöd utbetalas inte.)

Det finns möjlighet att ansöka om stipendier ifall du behöver ekonomiskt stöd för deltagaravgift och/eller resekostnader och inte kan få understöd av kåren.

Info om FiSSc:s stipendier hittar du på: http://ansokan.scout.webbhuset.fi/fisscstipendier/

Anmälning senast 15.4. --> Anmälningstiden förlängd till 31.5. Lediga platser delas ut i anmälningsordning. (Minderåriga deltagare anmäls av sin vårdnadshavare eller av en ledare i kåren som kan anmäla kårmedlemmar.) Observera att anmälningen inte ännu garanterar dig en plats på seglatsen; besättningarna pusslas ihop efter sista anmälningsdag. Du får inom april besked om huruvida du ryms med på seglatsen.

Kontaktperson: programkoordinator Gunilla Edelmann:gunilla.edelmann@scout.fi / 050 540 5081

Information om tillgänglighet: Kontakta programkoordinator Gunilla Edelmann (gunilla.edelmann@scout.fi / 050 540 5081) i frågor som gäller kursens tillgänglighet (trivsel, mat, pengar, att röra sig, hygien, vila, mediciner och första hjälpen, synsinnet, hörselsinnet, luktsinnet, språk, åskådning, program)

Rätt att göra förändringar: FiSSc förbehåller sig rätten att vid behov (till exempel ifall av hinder som FiSSc inte har haft rimliga möjligheter att påverka; till exempel rådande pandemiläge) göra förändringar i evenemangets förverkligande. FiSSc har rätt att vid behov och efter omdöme inhibera eller avbryta evenemanget, eller göra förändringar i evenemangets innehåll, form, tidpunkt, längd och/eller plats. Ifall FiSSc inhiberar detta evenemang bär FiSSc ansvaret för de eventuella ekonomiska följderna för evenemanget. Ingen deltagaravgift uppbärs i så fall, och ifall deltagaravgift redan uppburits återbetalas den i sin helhet. FiSSc bär också ansvaret för de eventuella ekonomiska följderna för detta evenemang i fall där enskilda deltagare annullerar sitt deltagande på grund av att evenemanget flyttats till en tidpunkt som inte passar dem.

Tapahtuman saavutettavuus

Tapahtumassa on huomioitu

Purjehdus, Hyvä olla, Katsomus, Ruoka

Lue lisää saavutettavuudesta partiotapahtumissa