J-SP piirin puheenjohtaja eli piirinjohtaja

Piirinjohtajan pesti sopii henkilölle, jolla on intoa ja motivaatiota viedä piirin toimintaa eteenpäin ja jolla on kokemusta johtamisesta ja partiotoiminnasta. Pesti on tekijälleen antoisa ja kehittävä, vaikka se toki vie oman aikansa: viidellä tunnilla viikossa tekee jo todella paljon. Kokousten ja ajankohtaisten asioiden pyörittämisen lisäksi pestiin kuuluu sekä keväisin että syksyisin muutama viikonloppu erilaisia seminaareja ja tapahtumia: arvio on noin neljä viikonloppua sekä keväällä että syksyllä.

Piirinjohtaja johtaa piirin toimintaa yhdessä piirin varajohtajan kanssa, edustaa piiriä sekä vastaa piirin varsinaisen kokouksen päättämän toimintasuunnitelman ja talousarvion toteuttamisessa yhteistyössä piirihallituksen jäsenten ja partiotoimiston työntekijöiden kanssa. Piirinjohtaja kutsuu piirihallituksen kokoukset koolle ja johtaa niissä puhetta. Piirinjohtajan sijaisena toimii tarvittaessa piirin varajohtaja.

Piirinjohtaja ja piirin varajohtaja jakavat keskenään seuraavat tehtävät:
- piirin toiminnan johtaminen (vuosisuunnitteluprosessi, toimintasuunnitelman toteutus ja toiminnan arviointi)
- strategia-asiakirjan valmistelu ja sen toteuttamisen johtaminen (käytännössä viime vuosina piirin strategiana on ollut toteuttaa partion yhteistä strategiaa)
- partioliikkeen yhteisten linjausten ja teemojen toteuttamisen johtaminen
- vastuu piirin hallinnosta ja organisaatiosta
- piirihallituksen jäsenten perehdyttäminen, osaamisen ja kyvykkyyden kehittäminen pestaamisen periaatteiden mukaisesti
- piirin edustaminen
- tehtävät, jotka eivät kuulu minkään muun toiminnanalan kokonaisuuteen tai jotka ovat luonteeltaan sellaisia, että niitä tulee käsitellä koko hallituksen kesken

Pestiä tehdään paljon itsenäisesti ja piirin varajohtajan kanssa. Lisäksi yhteistyötä tehdään vahvasti piirihallituksen ja partiotoimiston kautta. Toimistolta on apuna etenkin hallinnon työntekijä, joka toimii myös piirihallituksen sihteerinä. Yksikseen ei siis tarvitse tätäkään hommaa tehdä! Piirinjohtajat tekevät yhteistyötä valtakunnallisesti ja palvelualue B:n kesken – vertaistukea ja vinkkejä on siis jaossa koko Suomen laajuudelta! Edellinen piirinjohtaja perehdyttää seuraajansa tehtävään. Perehdytystä on luvassa myös Suomen Partiolaisilta.

Pestissä tarvittavat taidot tai kokemus

Vaikka kaikkea ei tarvitse osata valmiiksi ja pesti kasvattaa tekijäänsä, on johtamiskokemuksesta, laajojen kokonaisuuksien hahmottamisesta ja hallitsemisesta, yhteistyötaidoista ja itsensä johtamisen taidoista tässä pestissä ehdottomasti hyötyä. Tärkeää on myös uskaltaa pyytää apua silloin, kun sitä tarvitsee. Partionjohtajan peruskurssi ja -jatkokurssi on hyvä olla suoritettuna, mutta ne eivät ole varsinaisia vaatimuksia piirinjohtajana toimimiseen. Esimerkiksi johtokolmikkopestissä toimiminen ja partion toiminnan tunteminen antavat hyvät valmiudet piirinjohtajan pestiin.

Lisätiedot

Piirinjohtaja Miikael Saksman
Piirin toimintaohjesääntö
Piirin säännöt

Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi(at)partio.fi.
Puhelinnumerot saa tarvittaessa pyytämällä piiritoimistoilta.

Pesteihin haetaan täyttämällä pestikohtainen hakulomake piirin verkkosivuilla. Varsinaisen valinnan hallituksen jäsenistä tekee piirin syyskokous 26.10.2024. 

Vastaukset hakulomakkeen kysymyksiin julkaistaan piirin verkkosivuilla ja sosiaalisen median kanavissa, jos hakemus lähetetään viimeistään perjantaina 25.10.2024.

Pestiin hakevaa pyydetään toimittamaan verkkosivujulkaisua varten myös kuva itsestään sähköpostitse osoitteeseen emil.lauronen(at)partio.fi.

Vastaathan pestihakemuksen perusteluihin seuraaviin kysymyksiin. 
  1. Paljasta salainen taitosi
  2. Mikä on tärkein tavoitteesi hallituspestin aikana?
  3. Miten pitäisit huolta siitä, että hallituksen jäsenet saavat tarvitsemansa avun pestissä onnistumiseen?
  4. Millainen piirimme on vuoden 2026 lopussa?
  5. Kuuluuko piirakka lautaselle vai diagrammiin?
  6. Miten huolehdit omasta jaksamisesta pestissäsi?
  7. Mitkä koet olevan kaksi suurinta haastetta, jotka J-SP kohtaa seuraavan kahden vuoden aikana? Miten nämä taklataan?

Täytä hakemus