J-SP Lippukuntatuesta vastaava hallituksen jäsen

Lippukuntatuki tukee nimensä mukaisesti piirin lippukuntien toimintaa. Lippukuntatuen organisaatio rakentuu itsenäisesti toimivista ryhmistä, joita johtaa ministerin pestaamat puheenjohtajat. Lippukuntatuen alla toimivia ryhmiä ovat alueryhmä ja moninaisuusryhmä. Lippukuntatuen ministeri osallistuu aktiivisesti piirihallituksen yhteiseen työskentelyyn.

Lippukuntatuen ministeri:
- ohjaa ja seuraa ryhmien toimintaa
- Vastaa piirin lippukuntatuen kehittämisestä
- Vastaa toiminnanalan toimintasuunnitelman ja budjetin laadinnasta sekä toteuttamisen seurannasta
- Koordinoi tarvittaessa muita lippukuntatuen alaisuuteen kuuluvia projekteja ja ryhmiä
- osallistuu Suomen Partiolaisten laajennetun aluevaliokunnan toimintaan

Tukena sinulla on pestissäsi toiminnanalasi muut tekijät, piirihallitus ja partiotoimihenkilöt piiritoimistoilla.

Pestissä tarvittavat taidot tai kokemus

Kokemus piirin lippukuntatuesta on eduksi, muttei välttämätöntä. Ratkaisevaa on asenne, sitoutuminen pestiin ja halu tukea piirin lippukuntia.

Ajallisesti pesti vie parista tunnista muutamaan tuntia viikkoon. Keväällä ja syksyllä piirin toiminta on aktiivisempaa, kesäaikaan rauhallisempaa. Piirihallitus kokoustaa noin 10 kertaa vuoteen ja pestiin liittyviä viikonloppuja on arviolta noin neljä keväällä, yksi kesäaikaan ja neljä syksyllä.

Ministeripestissä johdat sekä itseäsi että muita. Ministerin pestissä tarvitaan yhteistyö- ja kommunikointitaitoja. Partionjohtajan peruskoulutus, kokemus johtamistehtävistä ja organisoinnista sekä osaaminen lippukuntatuen parissa katsotaan eduksi. Tarvittavaa kokemusta on voinut kertyä esimerkiksi johtokolmikkopestissä, valmentajana, luotsina tai jostain projektista.

Lisätiedot

Lippukuntatuen ministeri Matilda Hamara, matilda.hamara(at)partio.fi

Puhelinnumerot saa tarvittaessa pyytämällä piiritoimistoilta

Asettumalla ehdolle viimeistään 20.10.2022 voidaan ehdokkaan näkyvyys piirin viestinnässä (nettisivuilla ja somessa) varmistaa. Myöhemmin ehdolle asettuneista pyritään saamaan jotain näkyvyyttä piirin kanavilla, mutta mitä lähempänä vaaleja asettuu ehdolle, sitä vähemmän näkyvyyttä voidaan taata.

Pestiin asetutaan ehdolle täyttämällä pestihakemus piirin nettisivuilla. Vastaathan pestihakemuksen perusteluihin seuraaviin kysymyksiin. Vastauksista kootaan ehdokasesittely piirin nettisivuille (esittely tulee ehdokkaalle luettavaksi ennen julkaisua).
1. Kuka olet, mistä tulet? Esittele itsesi.
2. Kerro oman partio-CV:si kolme tärkeintä tapahtumaa tai pestiä.
3. Miksi sinut tulisi valita hakemaasi pestiin?
4. Millaisissa tilanteissa olet epämukavuusalueellasi, miten selviydyt siitä?
5. Kolme sanaa, jotka kuvaavat sinua parhaiten hallitustyöskentelijänä.

Varsinaisen valinnan hallituksen jäsenistä tekee piirin syyskokous 20.11.2022

Täytä hakemus