J-SP Kasvusta vastaava hallituksen jäsen

Kasvuministeri vastaa erityisesti piirin jäsenmäärän kasvuun liittyvistä asioista. Lisäksi kasvuministeri osallistuu aktiivisesti yhteiseen hallitustyöskentelyyn ja valtakunnalliseen kasvutyöskentelyyn. Kasvuministerin pestissä pääsee mm. rekryämään kasvusta vastaavaa ryhmää itselleen, jalkauttamaan piirin kasvusuunnitelmaa ja osallistumaan piirin päätöksentekoon piirihallituksen jäsenenä.

Pestissä tarvittavat taidot tai kokemus

Kasvuministeriksi sopii tyyppi, jolla on visiointitaitoja ja intoa tarttua uuteen haasteeseen. Pohjaa kasvuministerin toiminnalle on luotu vuodesta 2022 alkaen ja kasvuministeriltä vaaditaan jatkossakin sinnikkyyttä luoda uutta. Kasvuministeri osaa tai ainakin haluaa käyttää dataa mm. jäsenmäärästä ja väestöstä piirin alueella työskentelynsä tukena.

Ajallisesti pesti vie parista tunnista muutamaan tuntia viikkoon. Keväällä ja syksyllä piirin toiminta on aktiivisempaa, kesäaikaan rauhallisempaa. Piirihallitus kokoustaa noin 10 kertaa vuoteen ja pestiin liittyviä viikonloppuja on arviolta noin neljä keväällä, yksi kesäaikaan ja neljä syksyllä.

Ministeripestissä johdat sekä itseäsi että muita. Ministerin pestissä tarvitaan yhteistyö- ja kommunikointitaitoja. Partionjohtajan peruskoulutus, kokemus johtamistehtävistä ja organisoinnista katsotaan eduksi. Tarvittavaa kokemusta on voinut kertyä esimerkiksi johtokolmikkopestissä tai onnistuneesta kokemuksesta kasvattaa lippukunnan tai alueen jäsenmäärä esimerkiksi aluejärjestön hallituksen jäsenenä.

Lisätiedot

Kasvusta vastaava hallituksen jäsen Hanna “Hansu” Moisio, hansu.moisio@partio.fi
Puhelinnumerot saa tarvittaessa pyytämällä piiritoimistoilta

Asettumalla ehdolle viimeistään 20.10.2022 voidaan ehdokkaan näkyvyys piirin viestinnässä (nettisivuilla ja somessa) varmistaa. Myöhemmin ehdolle asettuneista pyritään saamaan jotain näkyvyyttä piirin kanavilla, mutta mitä lähempänä vaaleja asettuu ehdolle, sitä vähemmän näkyvyyttä voidaan taata.

Pestiin asetutaan ehdolle täyttämällä pestihakemus piirin nettisivuilla. Vastaathan pestihakemuksen perusteluihin seuraaviin kysymyksiin. Vastauksista kootaan ehdokasesittely piirin nettisivuille (esittely tulee ehdokkaalle luettavaksi ennen julkaisua).
1. Kuka olet, mistä tulet? Esittele itsesi.
2. Kerro oman partio-CV:si kolme tärkeintä tapahtumaa tai pestiä.
3. Miksi sinut tulisi valita hakemaasi pestiin?
4. Millaisissa tilanteissa olet epämukavuusalueellasi, miten selviydyt siitä?
5. Kolme sanaa, jotka kuvaavat sinua parhaiten hallitustyöskentelijänä.

Varsinaisen valinnan hallituksen jäsenistä tekee piirin syyskokous 20.11.2022

Täytä hakemus