J-SP Kasvatuksesta vastaava hallituksen jäsen

Kasvatusministeri vastaa piirissä partiokasvatukseen liittyvistä asioista. Ministeri osallistuu aktiivisesti yhteiseen piirihallitustyöskentelyyn.

Kasvatusministeri
-Johtaa kasvatusryhmää, johon kuuluu erilaisia ikäkausijaostoja ja meripartio-, erätaito- kisa- kansainvälisyys- ja katsomusjaostot
-Vastaa kasvatusryhmän budjetoinnista, toiminnansuunnittelusta ja sen toteutumisen seurannasta
-Pestaa piirin ohjelmatapahtumien ja taitokoulutusten johtajat
-Osallistuu piirin edustajana laajennettuun kasvatusvaliokuntaan
-Pestaa tarvittaessa työparikseen kasvatusryhmän puheenjohtajan

Kasvatuksen toiminnanalan yhtenä tärkeimmistä tehtävistä on tukea lippukuntia järjestämään partio-ohjelman mukaista toimintaa.

Tukena sinulla on pestissäsi toiminnanalasi muut tekijät, piirihallitus ja partiotoimihenkilöt piiritoimistoilla.

Pestissä tarvittavat taidot tai kokemus

Ministerin pestiin tarvitaan yhteistyö- ja kommunikointitaitoja. Pesti sopii henkilölle, joka ei vielä tiedä kaikkea partiokasvatuksesta, mutta on innokas oppimaan muilta jotka jo vähän tietävät - pestissä ympärilleen saa monta upeaa partiokasvatuksen tietäjää, joista jokainen on jonkin alan asiantuntija. Jos tykkäät tehdä tiimityötä, jakaa vastuuta toisille ja innostaa muita, tämä on sinulle sopiva pesti. Tärkeimpiä pestissä tarvittavia taitoja on kyky keskustella asioista monesta eri näkökulmasta ja halu tulla toimeen erilaisten ihmisten kanssa.

Ajallisesti pesti vie parista tunnista muutamaan tuntia viikkoon. Keväällä ja syksyllä piirin toiminta on aktiivisempaa, kesäaikaan rauhallisempaa. Piirihallitus kokoustaa noin 10 kertaa vuoteen ja pestiin liittyviä viikonloppuja on arviolta noin neljä keväällä, yksi kesäaikaan ja neljä syksyllä.

Ministeripestissä johdat sekä itseäsi että muita. Partionjohtajan peruskoulutus, kokemus johtamistehtävistä ja organisoinnista sekä osaaminen partiokasvatuksen parissa katsotaan eduksi. Pestiin vaadittavaa kokemusta on voinut kertyä esimerkiksi lippukunnanjohtajan tai ohjelmajohtajan pestistä tai vaikkapa jostain projektista.

Lisätiedot

Piirinjohtaja Siiri Niinivirta, siiri.niinivirta@partio.fi, 050 4066289

Asettumalla ehdolle viimeistään 20.10.2022 voidaan ehdokkaan näkyvyys piirin viestinnässä (nettisivuilla ja somessa) varmistaa. Myöhemmin ehdolle asettuneista pyritään saamaan jotain näkyvyyttä piirin kanavilla, mutta mitä lähempänä vaaleja asettuu ehdolle, sitä vähemmän näkyvyyttä voidaan taata.

Pestiin asetutaan ehdolle täyttämällä pestihakemus piirin nettisivuilla. Vastaathan pestihakemuksen perusteluihin seuraaviin kysymyksiin. Vastauksista kootaan ehdokasesittely piirin nettisivuille (esittely tulee ehdokkaalle luettavaksi ennen julkaisua).
1. Kuka olet, mistä tulet? Esittele itsesi.
2. Kerro oman partio-CV:si kolme tärkeintä tapahtumaa tai pestiä.
3. Miksi sinut tulisi valita hakemaasi pestiin?
4. Millaisissa tilanteissa olet epämukavuusalueellasi, miten selviydyt siitä?
5. Kolme sanaa, jotka kuvaavat sinua parhaiten hallitustyöskentelijänä.

Varsinaisen valinnan hallituksen jäsenistä tekee piirin syyskokous 20.11.2022.

Täytä hakemus