Votomaraton suuressa suosiossa

Piirimme nuorten ehdoton suosikki Votomaraton kisailtiin viime viikonloppuna Pieksämäellä. Mukana kisassa oli 120 henkilöä ja 29 joukkuetta.

Voittajaksi kisassa suoriutui Toimeentulotuki, toiseksi Fliitti ja kolmanneksi Voton Africa. Tulostaulukko kokonaisuudessaan nähtävissä täällä.

Votomaraton on jokavuotinen piirin valokuvauskilpailu, jolla on pitkät perinteet. Kisa järjestetään syksyn pimeillä kerran vuodessa Järvi-Suomen partiopiirin alueella.
Alunperin kisa on syntynyt 1990-luvun lopussa Mursu Heikkisen ideasta järjestää valokuvakilpailu silloisen Kainuun partiopiirin vaeltajille. ”Tekijät löytyivät lähinnä Kuhmon Sinisistä, mutta Kyllösen Vesa/Kajaanin Korvenpojat sekä Sauli Leinonen/Vuokatin Vaeltajat oli meillä lainassa. Haluttiin tehdä hyvää vaeltajaohjelmaa, kun meidän mielestä piirin aikuiset eivät sitä osanneet tehdä”, kertoo Mursu Heikkinen/Myyrpartio ry.
Aluksi osallistujia oli melkein kaikista Kainuun lippukunnista, 25-30 henkilöä. ”Filmikameroilla mentiin. Meillä oli sovittu erikseen paikallisen kuvausliikkeen kanssa, että he kehittivät meille erikoistilauksena kuvat sunnuntaiaamuna. Siitä edelleen kiitos liikkeelle. Se oli aitoa auttamisen halua!” Heikkinen muistelee ja lisää:  
”Olen ollut onnellinen, että kuvissa on otettu kantaa partioon ja maailmaan. Eli siinä suhteessa tapahtuma on näköjään edelleen säilyttänyt kantaaottavuutensa. Ja mahdollisuuden ilmaista itseään.”

Tämän vuoden kisan kuvia löytyy kisavihjein lajiteltuna Votomaratonin Facebook-sivulta ja Liplatuksen verkosta.