Tuija Kauttoa kiitettiin piirin kultaisella ansiomerkillä

Tuija Kautolle (Reippaat Pojat ry) on myönnetty Järvi-Suomen Partiolaisten kultainen ansiomerkki nro 12. Ansiomerkki voidaan myöntää partiojohtajalle pitkäaikaisesta, erittäin ansiokkaasta ja nousujohteisesta toiminnasta lippukunnassa, piirissä tai keskusjärjestössä. Partiotehtäviä tulee saajalla olla 15 vuoden edestä.

Tuija Kautto on toiminut partiotaipaleensa aikana useissa erilaisissa luottamustehtävissä järjestön eri tasoilla. Tuija on toiminut aktiivisen partiopolkunsa aikana muun muassa omassa lippukunnassaan sampona, sisujohtajana, sihteerinä, ryhmänjohtajana ja erilaisien tapahtumien johtajana. Piiritasolla Tuija on ehtinyt toimia sekä Keski-Suomen Partiolaisissa piirihallituksessa sekä piirin varajohtajana ja Järvi-Suomen partiolaisissa. Järvi-Suomen Partiolaisissa Tuijan pestejä on muun muassa olleet koulutus- ja ohjelmaryhmän jäsen, sisupartiojaoston puheenjohtaja sekä piirinjohtaja että varajohtaja.

Viime vuosina Tuija on ansiokkaasti huolehtinut piirin ansiomerkkitoimikunnan toiminnasta ja kehittänyt ryhmän toimintaa sekä ansiomerkkien jakoperusteita. Erityisen kiitoksen Tuija ansaitsee siitä, että viimeisien vuosien aikana hän on toiminut useiden partionjohtajan peruskurssien kurssinjohtajana.

Tuija ei koskaan sano automaattisesti ei, kun kyseessä on jokin partiopesti ja hän on aina valmis auttamaan, kun joku apua tarvitsee. Tuija on aina valmiina
toimimaan myös nykytoimijoiden sparraajina.

Lippukunta ja piiritoimintojen lisäksi Tuija on tehnyt ansiokkaita partiopestejä Suomen partiolaisissa, ja siten myös edesauttanut piirin asioita ja osallistunut järjestön kehittämistyöhön. Tuija toimi vuonna 2018 järjestetyn SP:n johtotähden johtajama.

Tuija on toiminut erittäin aktiivisesti 2000-luvun alusta tähän päivään asti niin omassa lippukunnassa kuin piirien sekä keskusjärjestön tasolla. Tuija on omalla iloisella persoonallaan vaikuttanut monen partiolaisen partiopolkuun ja samalla saanut koulittua uusia aktiivi partiolaisia niin lippukuntaan kuin piiriin toimintoihin.