Terveisiä partioneuvostosta – uudet piirin partioneuvokset ekaa kertaa hommissa!

Uusi partioneuvosto kokoontui lauantaina järjestäytymiskokoukseen. Ajan hengen mukaisesti kokous pidettiin etäyhteydellä, sillä kokousosallistujia on ympäri Suomen. Partioneuvosto on Suomen Partiolaisten korkein päättävä elin, joka tekee isot, koko järjestöä koskevat päätökset ja linjaukset. Neuvostossa on edustajia kaikista SP:n A-jäsenistä eli partiopiireistä ja Finlands Svenska Scouterista.

Partioneuvoston jäsenet valitaan joka toinen vuosi ja piiri on valinnut omat partioneuvoston edustajansa syyskokouksessa. Tällä kaksivuotiskaudella järvisuomalaisia neuvostossa edustavat piirinjohtaja Siiri Niinivirta ja hallituksen jäsen Reetta Suonpää.

Partioneuvoston jäsenenä toimiminen on mielenkiintoinen ja vähän myös jännittävä uusi pesti. Odotamme tulevaa kautta innostuneina, ja toivomme että tänä vuonna pääsemme kokoukseen myös kasvotusten tapaamaan muita neuvoksia, toteavat Reetta ja Siiri

Lauantain kokouksessa

  • valittiin partioneuvostolle varapuheenjohtajat Mikko Laitinen ja Heini Jokinen
  • hyväksyttiin Suomen Partiolaisten ja Suomen Evankelis-Luterilaisen kirkon välinen yhteistyösopimus
  • käytiin lähetekeskustelu linjauksesta, jonka mukaan jatkossa perustettavien lippukuntien tulisi olla yhteislippukuntia
  • kuultiin katsaus SP:n hallituksen suunnitelmista omalle kaudelleen ja tietoa partion koronaohjeistuksista sekä
  • saatiin perehdytystä järjestön talouteen ja henkilöstöorganisaatiouudistukseen

Seuraavasta kokouksesta alkaen partioneuvoston kokoukset striimataan. Linkin striimiin, esityslistat ja muuta tietoa neuvoston toiminnasta löydät osoitteesta partio.fi/partioneuvosto. Voit seurata partioneuvostoa myös Facebookissa ja Instagramissa.

Jos tahdot kysyä jotain partioneuvostoon tai sen päätöksiin liittyvää, Siirin ja Reetan tavoittaa sähköpostilla etunimi.sukunimi@partio.fi.